2015-11-23 „Lost and Found Kaunas“ – dingęs, bet atrastas Kaunas

„Lost and Found Kaunas“ – tai kultūrinis vyksmas, prasidėjęs nuo troškimo patirti Kauno miestą, neapsiribojant turistiniais maršrutais, pasitelkiant istorijų, sentimentų ir architektūros fragmentus. Tai pasiūlymas paklysti ir atrasti miesto paslaptis nepaklystant.

Projektas „Lost and Found Kaunas“ yra kultūrinis tyrimas, siūlantis galimybę kurti dialogą su miestu, kurio nebepastebime. Prisiminti ar išvysti pirmą kartą. Apsižvalgyti aplink ir aukštyn. Klausti bei klausyti.

Projekto organizatoriai ir dalyviai, pasitelkę skirtingas kūrybines formas, siūlys pažinti įvairias Kauno žemėlapio dimensijas. Kalbės apie vietas ir žmones. Neslėps architektūros. Dalinsis vaizdais, garsais bei istorijomis. Projekto startą žymi trumpo filmo apie Kauną premjera.

„Šiuo trumpu filmu pristatome Kauną bei savo požiūrį į jį. Estetišką, ramų, melancholišką. Į kadrus pakliuvo ir „medinukai“ iš Žaliakalnio, Panemunės, Aleksoto. Rašytojo, dramaturgo Juozo Grušo memorialiniai namai, vis dar pilni gyvybės. Tarpukario art deco, keletas vėlyvesnio modernizmo pavyzdžių. Ąžuolai, upės bei detalės,“ – teigia projekto iniciatoriai Lukas Mykolaitis ir Mikas Zabulionis.