2013-04-30 Pasivaikščiojimai su Algiu Mickūnu

Šis Pasivaikščiojimas tarsi sklandantis kosmose -- žmonės aplinkui kažkur eina, baltas sniegas po truputį tampa purvinas ir tirpsta, o du kalbantieji apima kuo įvairiausias temas: nuo visatos amžiaus iki kas yra laimė. Algis Mickūnas sako, kad Sokratas yra mėgiamiausias filosofas. Man iki šiol Sokratas išnyra mintyse su nuodų taure rankoje. Ir iš tiesų -- vėliau eina kalba apie tai, kas bus, kai mūsų nebus. Rytis prisipažįsta, kad bijo mirties. Algis šypsosi ir kuo ramiausiai atskleidžia, kas po jos bus.
Iš tiesų, kaip ir teigė filosofas Algis Mickūnas -- pasaulis yra margas. Jis pats puikiausias to įrodymas. Žmogus, kuris domisi viskuo, kurio atsakymai į klausimus privers suklusti ir apmąstyti, ką jis norėjo tuo pasakyti. Nors save ir vadinantis kaimo mužikėliu, tačiau elegancijos ir gerų manierų jam pavydėti galėtų ir kai kurie intelektualai.
Tokių keistų Pasivaikščiojimų ne kas dieną pamatysim. Tokių keistų ir įdomių asmenybių kaip filosofas Algis Mickūnas -- tuo labiau. Ir dar -- ar pastebėjot, kad jis visąlaik šypsos? Paklausyme, kodėl.