Rašyti savo komentarą


to suns kepenine 2007-12-09

Nesuprantu, zmogus ar suo rase?

šuns kepeninė 2007-12-08

šis žmogas neturi menkiausio supratimo kas tai raiška.

Kiaune 2007-12-08

Kaltinate apskritai daile, "komerciskai orientuota daile", esa, tai ji varzo dailininko minti. Manau, yra kitaip: patys dailininkai nori greitos naudos, ziuri, kaip cia prisitaikius, ziuri, kas daugiau sumokes... Tas pats kaip sovietmeciu vyksta. Tada daugiausiai sumokedavo uz Lenino galvas ir paveikslus su bolsevikau vaizdeliais. Bet ne visi sutikdavo ta daryti. Ano laiko "neapmoketieji" dabar kabo muziejuose. Patys dailininkai daznai masto tik komercijos kategorijomis, tai ko noret. Yra komercine daile ir jos pirkejas, bet ir yra ir kitoks pirkejas, kuris nori tikro meno, bet sunkiai jo beranda. Nes geri dailininkai beveik nedirba, nuleido rankas, tik verkia kaip Saladzius. Dabar toks investiciju i mena pakilimas, o pasiula nepagausejo, vis tie obcarskai, ziliai. Rimti menininkai Kaune prarado tikejima savimi, stai kur beda. Kur Drazdauskaite, Saladzius, Andziulyte, Petrasiunaite? Tapo tyliai, arba tapo mazai, ir niekur nesikisa? Ir i parodas nenesa darbu, nes brangu, sunku, neperspektyvu, nes galeristais nepasitiki. Sutinku, kad terpe tokiems menininkams nera palanki, bet nieko neveikti mene, tik dejuoti, negalima.

Vile 2007-12-08

Labiausiai paini rasinio vieta - apie KDI. Matosi, kad Saladzius nori visiems ten itikti, ir iseina nei siaip, nei taip. Apie mena galima sakyti 5vairiai, visokio jo pilna. Apie institucijas nuomoniu spektras vis tik turetu issitekti proto ribose, mazdaug zinom, kuo gera meno mokykla pasizymi. Kamanei siulau atskira tema - KDI gyvenimas ir darbai, destytojai ir studentai, savi herojai ir savi kvazimodai.

sara testas 2007-12-08

Del vaiku knygu: O kas piesia iliustracijas, pvz., vadoveliams? Kodel Saladzius nepiesia? Ten gera vieta butu dailininkams auginti kartas ir tautiskai, ir meniskai. Bet, deja, daugelis vadoveliu 1-7 klasei - lyg "vistos koja" pribraizyti. Leidyklu redaktoriai skundziasi, kad neranda dailininku, kurie bent jau gerai akademiskai piestu, o ne maivytusi. Stai jums laukas darbui.. jei jis ir dirbamas, tai dazniausiai atmestinai. Daug kam, isskyrus gal dizainere Ausra Lisauskiene (pradinuku matematikos vadoveliu il.) turetu buti geda uz savo "chalturkas". Saladzius galetu ir pats padirbeti, ir savo cecho kolegas, buvusius studentus parecenzuoti. Bet yra ir jo kaltes, tai geriau apskritai apie viska is karto plepeti.

polka 2007-12-07

Butent tai ir teigia minciu autorius. Reikia skaityti atidziau.

justas 2007-12-07

Kategoriskas tegimas ar neigimas -- neisminties pozymis. Pasaulis margas, todel ir menas apie ji kalba ivairiai.

pravda 2007-12-03

O man atrodo kitaip - Liepa pasake labai taikliai, ir nereikia apsimetinet durneliais, kad problema neegzistuoja. Is tikruju vesi ir popsas, ir "i stiklaini darytojai" - visa tai yra tas pats popsas, prakisamas uz ausktaji mena. Stai tas ir yra bjauriausia. Nes yra ir tokiu, kurie tuo patiki. Ai, nelabai risasi man mintys siandien, bet jus jau atleiskit - pirmadienishappy

kuku 2007-12-03

gražių čia nesąmonių pripliurpėt !

liepa 2007-12-02

Matot, Gruodi ir Edmundai, taip manančių yra mažuma, o mažuma kultūros politikai (ministrams, kultūros skyrių vadovams, kultūros departamentų direktoriams, už kultūrą atsakingiems miestų vicemerams) yra visiškas niekas rinkimų dieną. Jų tikslas ir jaudulys radikaliai kitoks, negu Jūsų. O jau apie tokią gylybę, kaip sąžinė prieš vaikams skirtą meną jiems visai negirdėta. JIEMS REIKIA TIK DAUGUMOS -- popso, shou, masiniu švenčių, kur renkasi begalvė minia, prieš kurią gali pasireklamuoti. Tokia apkvaitimo situacija labai palanki ir gudragalviams "savojo popieriaus gamintojams", " Į stiklainius sisiotojams" ir kitiems "šiuolaikinio meno" masuotės kūrėjams. Nevaržomi nei žmogiškos, nei kūrybinės savigarbos ar sąžinės, jiie taip giliai įsisuko į meno terpę, kad jau reikia pasaulinio meno karo, norint juos atstumti į savo vietą. Savo vietoje, kur vystosi saviveikla, mėgėjiški saviraiškos procesai, būtų gerbiami ir nežalingi. Bet kol kas kitaip.

Gruodis 2007-12-01

jo, pritariu zylutei ir saladziui, tie zaidimeliai jau lenda pro gerkle, norisi kazko tikro ir meniskai motyvuoto. bet man labiausiai patiko saladziaus pastebejimas del knygu grafikos maziesiems. pamenu savo vaikyste - zavedavausi lietuviu grafiku iliustruotomis pasakomis, jos mano budavo nuskaitytos, nuciurintos ir nuziuretos, ir gerai zinau, jog butent tie istabus, originalus paveiksleliai traukdavo mane dar labiau uz pacias pasakas. Prisimenat, budavo tokie iliustruoti padavimu rinkiniai arba pasakos apie bebenciuka, ir daugybe kitu. Visa tai isliko mano atmintyje vaizdų pavidalu ir tai tik lietuviskos grafikos nuopelnas.

zyle 2007-12-01

Zaidybinis elementas, publikos linksminimas yra popso sritis. Deja. i ja nuejo gal jau koks 80 proc. dailes ir kitu menu. Kai nori pasiteisinti, savo nuejima vadina siuolaikiniu menu.

ausra 2007-11-30

Edmundas yra saziningas menininkas, nekonformistas, bet gal perdaug kategoriskai konservatyvus. Ir masto jis, rodos, fundamentaliai, bet kai masto viesumai, atrodo kiek valdiskai. Siaip jau sveikinu uz bet koki bandyma neplaukti pasroviui. Tai irgi menininko ineligento laikysena.

Rašyti savo komentarą
*
*