2012-10-09 "Balta drobulė" treileris

Pirmą kartą Lietuvos teatro scenoje Antano Škėmos romano "Balta drobulė" inscenizacija, skirta specialiai Kauno valstybinio dramos teatro Didžiosios scenos atidarymui.
Tarp meilės ir praradimo, kūrybinės laisvės ir kančios besiblaškantis pagrindinis spektaklio veikėjas poetas Garšva -- tai šiandieninio žmogaus, suskilusio tarp virtualios tikrovės ir realybės, nuotrauka. Pagrindinis spektaklio veikėjas, neturėdamas galimybės pasišvęsti vien savo kūrybai ir siekti sielos nemirtingumo, priverstas dirbti sizifišką liftininko darbą didžiausiame New Yorko viešbutyje, nepaisant jo suskaldytos sąmonės neapleidžiančių gimtųjų namų ilgesio. Garšva atsisako meilės, nutraukia žmogiškus ryšius, lieka vienišas lifto narve, ir visgi nuolatos gyvena vilties išsipildymo troškime. 
„Balta drobulė" -- tai išdrįsusio mąstyti žmogaus drama. Atkaklus, beveik fanatiškas tobulumo siekis kūryboje dažniausiai ribojasi su beprotybės slenksčiu, ką liudija ir šiame kūrinyje pasirodantys didieji rašytojai - Nitzsche, Edgar Poe, Ezra Pound, Kafka, Emily Dickinson...