Rašyti savo komentarą


Tomas 2013-05-03

Gera recenzija. Autorė šaunuolė

Audrius 2013-04-29

Man "Raganiaus karas" turi pakankamai daug ir akivaizdžių asociacijų su Michael Scott "Nemirtingojo Nikolo Flamelio paslaptys" romanų serija. Raganius Rapertas su žmona, paralelinis pasaulis, gėrio ir blogio karas, kurio epicentre magas ir kiti panašumai tiesiog bado akis. Norėtųsi tikėti, kad čia tik siužetiniai sutapimai, o ne kopijavimas, bet...

va 2011-04-05

smagiai pakikenau, skaitydama recenziją, dar ir komentarai tarsi liudija, kokia gyva yra ta fantastinė literatūra ir ūūū kiek gerbėjų ji turi happy)) Man atrodo, kad recenzija ir turėtų įskelti diskusiją. Ir gerai, kad atsiliepiama, ir gerai, kad yra kam nepatinka tai, kas rašoma. Tai natūralu ir trikdo įprastą paviršinį suvokimą 'nieko arba gerai' blunk. Tyla apie ką nors silpnesnę literatūros nišą irgi nereiškia nieko gero.

rdc 2011-04-03

Sekmes Romai, tu saunuolis!

Eva 2011-04-02

Nuobodi recenzija, perskaičiau tik todėl, kad apie Drakšą rašo happy Tačiau prikibsiu prie šito: "Taip pat vertėtų paminėti romantinį vaizdavimą. Pagrindinis herojus, kaip ir pagrindinė tauta (lietuviai) – tikri dievai. Toks idealizavimas XXI amžiuje kelia šypsnį. Kiekvienam laikotarpiui – atitinkamas rašymo stilius. O šis romantiškai įsimylėjusio savo tautą autoriaus akibrokštas – iškelti lietuvius virš visų kitų - atrodo šiek tiek naivokas. Utopiškas." Nesuprantu kodėl lietuviams reikia suodžiais veidus teptis kad yra lietuviai. Todėl užsienyje mus su rusais ir maišo, nes niekas apie Lietuvą nežino, nes gi Seredžiūtėms yra gėda prisipažinti, kad yra iš Lietuvos. Žiūrim amerikietiškus filmus, skaitom jų knygas, veiksmas ten vyksta JAV, o ne kur kitur. Gelbsti nuo ateivių pasaulį, kuris susideda iš Los Angelo ir Niujorko. Na, jei nori egzotikos -nusikelia į Europą. Rusai irgi savo sultyse verda. Vokiečių, anglų filmuose tas pats. Apskritai, šitas komentaras visiškai ne į temą šio portalo idėjai. Ir dar tas nepilnavertiškumo kompleksas....

Skaitau 2011-03-28

Aišku, nepalyginsi su Robin Sharma, kurio vienas romanas 11 knygų- žodis žodin, su tokiais fantastiniais utopiniais nukrypimais. Ir vadinasi- geriausias pasaulio rašytojas... Man jau geriau R. Drakšo fantastika- bent peno protui yra. Nemanau, kad romanas turi būti rašomas pagal vieną šabloną. Man kaip tik patinka rašytojų originalumas. 

irgi skaiciau 2011-03-25

ir netgi perskaiciau. Simona irgi visas knygas perskaite, matyt buvo idomu?? sutikciau nebent su tuo, kad autoriui reiketu pasimokyti literaturos subtilybiu. taciau labai daznai mokslus literaturos fakultete iseje rasytojai tiesiog neturi ideju apie ka rasyti. paraso viena -dvi knygas per visa gyvenima. gauna apdovanojima. saunu, bet pas daugeli nera to uzsidegimo ir netgi pasaukimo. Del nuzudytu intrigu. Man pasirode kitaip. Intriga lieka, o ypac apsakymuose, pabaiga buna visai kitokia nei isivaizdavau is pradziu, tik ji galbut per daug isaiskinta, kad net arkliui taptu aisku. Taigi, i literaturos klasiku apdovanojimus Drakso knygos gal ir nepaklius, ir nereiketu jo knygu analizuoti taip, kaip mokykloje analizuodavome Bulgakova ar Balzaka. Tai daugiau popsas. o popsas = populiaru. Dar tikiu, kad jei zmogus dirba (o kaip matote -dirba) jis tobuleja. Jums taip pa linkiu tobuleti savo recenzijose.

Puškinas 2011-03-19

Tikrai pralinksmino šis straipsnis! Na taip, iki St.Kingo dar toli lietuvių fantastamshappy

Rašyti savo komentarą
*
*