Rašyti savo komentarą


Ziurovas 2009-02-23

O as straipsni vertinu santuriai, taciau atrodo ,kad autore rase budama kazkokia "imagnetinta" . Juntamas autores susierzinimas, o tai nera gerai nes tikras "teisejas" savo jausmu neturi rodyti . Be to viena diena tas pats gali atrodyti vienaip, kita jau kitaip. Visumoje autore lakau autoritetinga, taciau labai emocionalia kritike .O kas liecia paroda tai del paveiksu iseksponavimo rengejams reiketu tarpusavuje tartis. Anksciau skoningiau buvo eksonuojami. Kiekviens kurinys veikia salia esanti kurini , todel labai svarbu gerai iseksponuoti darbus.

Žiūrovė 2009-02-22

Ačiū už puikų tekstą. Šiandien teko apsilankyti minėtoje parodoje, tuo pačiu išgyventi liūdesį dėl savotiško nesusipratimo - negi tai išties geriausių 2008 metų kūrinių ekspozicija - juk to tikėčiausi iš parodos šitokiu pavadinimu. Idėjos pretenzingumas - nėra smerktinas reiškinys, tačiau tai įpareigoja. Nesupratau parodos organizatorių atrankos kriterijų. Ir keista šalia E. Velaniškytės ar A. Patrašiūnaitės skaudėjimo matyti naktipuodžių kompoziciją, ar plokščiai lėkštus plakatus, pretenduojančius būti meno kūriniais, ir dar daug ko nesupratau. Nesakau, kad tokios parodos - tai blogis, tačiau drįsčiau teigti, jog pavadinimo tikslumas padėtų išvengti nesusipratimų. Todėl straipsnis VEIDRODĖLI, PASAKYK, KAS PASAULYJE GRAŽIAUSIAS, ARBA APIE UŽSTRIGUSIĄ PLOKŠTELĘ buvo perskaitytas kaip santūrus, korektiškas pamąstymas apie ganėtinai liūdną realybę. Ačiū už vertinimų tikslumą.

nustebes 2009-02-17

Bijau kad nebusiu toks samojingas, kaip Svientochovskishappy, bet nustebes tai tiktai, nes kai menotyrininke Civinskiene taip nusisneka, darosi nejauku... tada jau ir tu kaunieciu "prijaucianciu elitiniam menui" kliedesiai darosi suprantami....nors vistiek ausys kaista is gedos...

Svientochovskis 2009-02-14

Kai Prometejas rekia "Kenciu" - mus krecia uzuojautos drebulys, taciau kai taip rekia gimnazistas, su kuriuo atsisake sokti klases drauge, musu sirdys nepakeicia iprasto ritmo. Su tuo ir sveikinu ponia Civinskiene.

kaunietis 2009-02-14

Na, pripazinkim, kad ne viskas ten parodoj tobula. Pripazinkim, kad kai ka reiktu keisti. Visad Idomiau, kai viskas po truputi keiciasi. Diskutuokim, kaip Kaune padaryti idomu ir menininkams, ir publikai rengini vasario 16 proga. Kad nebutu viena grupe naiminga, kita pikta, trecia varinejanti po interneta. Po paraliais, kas cia per zmones tam Kaune. Pagaliau visose srityse pasaulis iesko profesionalu, o ne luzeriu. Reikia kalbeti tiesiai ir drasiai apie daugeli Lietuvos reiskiniu, kitaip viskas susmuks ir patys pridirbe terotorija, leksim i anglijas, ar netaip?

aldona 2009-02-14

Tai kad jau visai neidomu, nukrypot visi i lankas. Tai diskutuokit apie geriausius ir blogus kurinius, o ne nezinia apie ka, net apie mirusius...

citata /gerb. Civinskienes str. / 2009-02-14

Kuratorius– ne išeitis Pabaigoje grįžtu prie to, nuo ko pradėta,– prie demokratiškos parodų darbų atrankos. Vis dažniau pasigirsta kalbų, esą reikalingas kuratorius, kuris vaikščiotų po dailininkų studijas ir rinktų darbus.[7] Gerai, jog paroda yra tik Kauno dailininkų. Vien LDS Kauno skyrius vienija 285 narius, o kiek dar menininkų, nepriklausančių šiai organizacijai ir neketinančių jai priklausyti... Parodų kuratoriaus pareiga– atrinkti parodos ar projekto koncepciją atitinkančius kūrinius bei atskleisti projekto idėją. Postmoderniame mene, kur kūrinio idėja ir procesas yra svarbesni nei pats kūrinys, kuratorius atlieka ir tarpininko vaidmenį tarp menininko ir publikos. Menininkai su tuo sutinka ir prisipažįsta, jog neretai pasiduoda kuratoriaus valiai, nes įgyvendina jo idėją![8] „Geriausio metų kūrinio“ paroda neturi koncepcijos, neįpa­reigoja menininkų pateikti kūrinius lyg privalomą ataskaitą. Menotyrininko vaikščiojimas po dirbtuves (ne kaip kuratoriaus, o greičiau kaip patarėjo) neįgyvendinamas– net ir ėmęsis tokios meno vadybos jis ko nors vis tiek nepamatytų ir paroda taptų tam tikrų išrinktųjų paroda, be to, prarastų pirminę idėją. Tad belieka paraginti menininkus aktyviau dalyvauti parodoje ir nesipiktinti, jei Kauno paveikslų galeriją okupuoja tiesiog šventės ištroškusieji ar silpnesni menininkai. Juk patys jiems užleidžia vietą. Menotyrininkas šiuo atveju kūrinio už menininką nesukurs, o gerą darbą parodoje tikrai pastebės.

trumpas komentaras 2009-02-13

Chahahahahaha!!!! happy)

Kaunietes Simonai ir sauktukui 2009-02-13

Esame prijauciancios elitiniam menui ir gerai zinome , kad tai buvo profesorius, garsenybe, genijus, o kad sio rasinelio autore butu sukurus nors viena meno kurini negirdejome. Manome , kad ji parase kazkoki uzsakomaji ar is pavydo rasineli, kad pakenkti zymioms Nacianalines galerijos menotyrininkems .

sauktukas 2009-02-13

Sakote, kad paroda organizuoja labai rimtos menotyrininkes - Civinskiene ir Komkaite. O kaip tada su sio straipsnio autore, kuri sudirbo sita paroda...ji maziau rimta, ar kaip?

Simona 2009-02-13

Kazkam cia atrodo, kad vieno a.a. menininko zodis tai jau Dievo zodis? Ar tai nekvestionuojama vertybe? Dabar visi turi mastyti ir galvoti tik taip ir ne kitaip? Siulau atsipeiketi, nes tai ka kalbate - naiviai siurpu, tiesiog sektantiska.

to taskas 2009-02-12

jei zymus Menotyrininkai ir Nacionalinis muziejus rengia Geriausio kurinio paroda vadinasi ji reikalinga.viena zymiausia dalininke veda edukacija vadinasi zino ka daro . o burnoti gali kiekvienas banderlogashappy

Taskas 2009-02-11

Manau, kad vesti edukaciją vaikams tokioje parodoje yra kultūrinis nusikaltimas.

menininko pastebejimas Simonai 2009-02-11

Atkrteipkime demesi jog Geriausio kurinio paroda organizuoja labai rimtos menotyrininkes. Anksciau Komkaite, dabar kiek zinau Civinskiene, o garsi tapytoja Velaniskyte parodoje praveda idomius edukacinius uzsiemimus, kuriuose jaunimui aiskina apie paveikslus. Tai tikrai gerai .

Simonai 2009-02-11

Simona gi komentaruose garsaus menininko pokalbyje su ta pacia autore ,kuri parase ir si srtraipsni atsakyta, kad " Dabar kritikai susiskirstę į savotiškas palaikymo ar rėmimo grupes ir visi galvoja, kaip išgyventi. Nekalbu apie kritikus, kurių tiesa nuperkama už pinigus. Ko ji verta?". Taip kad nereikia taip rimtai ziureti i tai.

Simona 2009-02-11

Pasidomejau archyvais, per tuos desimt metu dar ne vienas rimtas menotyrininkas nepagyre sitos parodos, ir brifingai buvo organizuoti Dailininku sajungoj ir kritisku straipsniu prirasyta, o rezultatas... patys matote. Gal ir teisi Mildute, sakydama, kad profesionalai turetu ignoruoti si rengini - menotyrininkai nerasyti, o save gerbiantys menininkai - nedalyvauti, nes kiek gi galima kalbeti ta pati apie ta pati?

mindaugui 2009-02-11

Dailes akademija ruosia GALIME NEKURTI KICO. O kaip kas pasinaudoja ta galimybe -- matome panasiose parodose.

Mindaugas 2009-02-10

O as su draugu dalyvauju siemet parodoje , musu darbu bent mes nelaikome kicu.Ir kitais metais tikrai siojeparodoje dalyvausime. Mes nesididziuojame ir sutinkame butu kartu su visais. Lasbai gerai,kad muziejus rengia tokia paroda, o elitui dar liks vienuolis laisvu menesiu parodoms happy. Be to mes tikrai ne negalvojame, kad musu darbus kas isrinks geriausiais, net su draugais nebalsuojame nei uz save nei uz kitus. Kadangi parodoje dalyvauja tik profesionalai, todel jei aukstoji mokykla paruosia tai gal ne kicui kurti. O jei anot kritikes kuriamas kicai tai ka tada dailes akademija ruosia?

mildute 2009-02-10

Vienintelis budas radikaliai spresti tokia grudu ar pelu mikso problema -- paciu menininku savigarbos verta pozicija: NEDALYVAUTI. Argi taip malonu pasijusti geriausiu tarp tu sikpuodeliu? Tegu tai lieka gryna beviltiskos grafomanijos daileje paroda. Tegu savo "geriausius" renka ziurovai. Profesionalai cia neturetu kistis -- nei menininkai, nei menotyrininkai. Jeigu galerijai negaila menesiui iseikvoti taip brangu parodini plota ir laika -- tegu, iskentesime kico protrukio menesi.

tiesiogziurove 2009-02-09

Tikrai labai didele, ivairi ir marga paroda, net galva svaigsta nuo margumo gausos. Labai idomaus kazka sau radau kur-ne-kur. Nezinojau, kad dauguma tu kur-ne-kur sutaps su gerb dr.Andriusytes vertinimu. Jeigu galeciau pirkti sau, pirkciau E.Rudinsko ta grafika apie turgaus zmones ir nebepamenu autoriaus -- tapybos kurini -- besimaudancia Ofelija. Bet tai nereiskia, kad tik tai patiko, bet pritariu, kad tokios nelaimingos ivairoves gal tikrai nereikia parodoje. Juk ta paroda garsiausioje Kauno galerijoje. Mes einame tikedamiesi kazko tokio.

vytas 2009-02-09

Geriausiu rinkimus , ivairiu titulu, vardu dalybas galima suprasti ir kaip trumpalaiki, bet tuo metu gyvenanti zmogu paskatinanti veiksni. Del cia aprasomos parodos yra kebliau, nes kaipgi isrinkti geriausius grudus, kai jie suversti i viena aruoda su pelais. Gal tikriausia tai ir suponuoja svarbiausia panasiu renginiu problema, o ji kelia nepasitenkinima ir susierzinima is visu pusiu. Isvada butu tokia, kad sena ismintis -- grudus skirk nuo pelu ir mums dar aktuali.

pastebejimas 2009-02-07

Įdomus sutapimas, kaip tik paliečiami š... malikai, su žemėm maišomas ne tik straip. autorius, bet ir pats portalas, menininkų namai ir visa, kas po ranka papuola. Žema, ponai, labai žema.

citata 2009-02-07

R.Andriušytė: Pakalbėkime apie tai, kodėl po tavo parodų Vilniuje ir Kaune nėra recenzijų. Niekas neabejoja tavo talentu. Esi pripažintas, įvertintas, bet problema ta, kad, taip sakydama, aš persikeliu vos ne dešimtmečiu atgal ir maudausi tavo šlovės spinduliuose, kurie tiesiog pažiro po 1992 metų, kai surengei parodą Šiuolaikinio meno centre. Jaučiu, jog patekai į tragišką situaciją: tavo talentą visi pripažįsta, bet kūrybos rezultatais nebesidomi. Nepyk, kad taip tiesiai į širdį smūgiuoju. Man taip pat dėl to skaudu. Ką pats manai, dėl ko taip yra? A.Vaitkūnas: Gal nebėra tokių kritikų, kurie tada dar lankydavo parodas, stebėdavo procesą, analizuodavo, nes jiems tai buvo įdomu. Dabar kritikai susiskirstę į savotiškas palaikymo ar rėmimo grupes ir visi galvoja, kaip išgyventi. Nekalbu apie kritikus, kurių tiesa nuperkama už pinigus. Ko ji verta? Aš tokiuose žaidimuose nedalyvauju. Žiaurėjančiame kapitalizme recenzijos nebuvimas nėra argumentas, kad paroda yra bloga.

dzonas 2009-02-06

Tai juk sitas nuomoniu karstis pasibaigs ne rytojaus rytui neatejus. Toks ir tera "menininku" minties ilgis. paperde-paperde, isgere ir uzmigo. Kur jie pirsciojo -- kamane.lt, ar "Washington post". Jokio skirtumo. Pabezdejimas -- svarbiausia.

nemo 2009-02-06

Spirgu-spirguhappy

protas 2009-02-06

Paskaiciau .Atsipeikekite " meninykai "ir "menotyrinykai"ir suprasite, kad jus skurdziai sioje prvincijoje beveik niekas pries medikus, aukstuju technologiju asus, teisininkus - t.y. reikalingius zmones. O kam cia idomu kas ka parase kazkokij provincijos svetaineje .

skulptura 2009-02-06

Prasymas autores argumentu oponentams: isvardinkite bent 3 dalykus, kurie, Jusu isitikinimu kenkia profesionalaus meno perspektyvai. PROFESIONALAUS meno, bet ne saviraiskos megeju interesams.

Rozinis 2009-02-06

Ata A.Vaitkuno ir gerb. R.Andriusytes dialogas "Tapybos aukstumu vienatve" buvo auksciausio lygio menininko ir menotyrininkes disputas. Is esmes ir apie esme. Galima ji pamatyti siuo adresu http://www.kamane.lt/lt/menotyros_archyvai/autorius5/saviciunaite32. Bet cia kalbantis komentaras aiskiai apie turgaus versla. Todel cia nera ka daugiau komentuoti.

to to taip 2009-02-06

jei jus komentuojate pagal kompo numeri tai prie jo sedi ne vienas asmuo ir visai ne menininke

jei 2009-02-06

sioje parodoje menininkai skirtingo lygio arba elitas net nedalyvauja , tai kas trukdo tam elitui rengti atskiras tik ju parodas? tegu jie rengia i sveikata.

to "taip" 2009-02-06

Stai koks skirtumas: Jus tik permetet teksta alu/vyna gurksnodams, o auotre rase isnagrinejusi ir is sirdies. Jums toki komentara parasyti buvo tik atsiriaugejimo vertas aktas, o autorei gal tai kainavo visa savaite darbo. Bet svarbiausia, kas skiria Jus ir autore: Jus neabejojate, kad esate genijus karta per metus, o autore -- atleisk jai, Viespatie, gal net suabejojo. Todel paklause -- kas is viso to MUMS VIESIEMS?

taip 2009-02-06

permeciau zinomos autores straipsni. manau viertintinas jis kritiskai. krinta i akis keistas puolimas tos parodos. juk karta metuose tegu sudalyvauja visi ir ne bet kokie o profesionalai. autore ir apie Vaitkuna dar jam gyvam esant rasydama manau susikirtus buvo (str." Tapubos aukstumu vienatve... " ) . sakyciau kad tiesmukai surasytas si rasinys, prabegom keliais zodziais autoriai pakomentuoti taciau nereiskia kad teisingai. yra tarp paciu menotyrininku skirtingu nuomoniu. van gogo negyre niekas happy . susidaro ispudis kad autore susinervinus, isvargus , viskas jai nusibode... gal toks amzius atejo, o gal laikmetis, gal "uzsiciklinimas"kazkoks ?

zose 2009-02-06

Jau tie shikpuodukai -- auksciausias kico lygis! Begi tas, kas juos deliojo -- dejosi menui tarnaujas. Problema tikrai daugiau nei nuoga ir jos nebegalima toleruoti

Rašyti savo komentarą
*
*