Rašyti savo komentarą


Erika 2009-04-26

tokio spektaklio net nedrįsčiau pavadint spektakliu. tikras šlamštas.komercija. blogesnio spektaklio neįsivaizduoju. Mažvaikiams, kuriems ir KĮŽ ir keiksmažodžiai autoritetas, galbūt ir patiktų tokio tuščio turinio spektaklis. asmeniškai man labai norėjosi išeit jau po pirmos dalies, nes sunku tokias nesąmones kentėt ("na kas kas? gegužė. na kas kas? gegužė? na kas kas? gegužė. na kas kas? gegužė". ir taip septynias minutes.)na, bet ką gi, yra ir vienas pliusas. po tokio spektaklio VISI spektakliai atrodo geresni:>

as 2007-03-15

...tik ir byra perlai kaip is kraliko...

ahoi 2007-02-22

Gerai jau, gerai, kruškit tą žvaigždžių krušą kas kaip išmanote, lyg tai turėtumėt geresnių jaunimo kūrybos pavyzdžių Kaune. Kas už tai, kad metų metus rodytų tiktai užsienio dramaturgų pjeses? Arba trisdešimt penktąjį kartą Lietuvoje statytų tą pačią Čechovo pjesę? Pirmas blynas prisvilęs, na ir kas, man džiūgu, kad jis atsirado, nes jei perskaitytumėt tą, ką jiems buvo primygtinai siūloma statyti - Tiesos paukštę - tai kažin ar jūsų komentarai apsieitų be keiksmažodžių. Varniukai dar turi laiko užsiauginti sparnus. To jiems ir linkiu. (Beje, visai nepasikėlę vaikai, jei kam įdomu - tiesiog užkrušti grafikų ir ateities miglos, o čia jau ne jų kaltė, o teatro, kuris "prikepa" aktorių, o paskui nežino, ką su jais daryti - ir blaškosi jaunimas, barstydamas talentus į kairę ir į dešinę kaip perlus patys žinote kam.)

zizi 2007-02-10

Vistiek nereikia rimtu, profesionaliu dalyku suplakt su pradziamoksliu. Teatre ir kitokiam mene. Gerai, kad keliat tokius klausimus. Pradedu del to skaityt Kamane.

kult 2007-02-06

mielas (mieloji) 2 kult. niekas nesiruosia kazko sumindzioti, o jau apie poetiskasias zarijas net mintis nebuvo kilusi. repeticijos zinoma zavi, taciau ju labui galima pasitelkti sasiuvinius arba word'o failus - kaip kam patogiau. o patarimas paprastas - nustoti perpasaoti spektakli, nesam juk tokie berasciai, beklausiai ir akli, kad negaletumeme patys pasiziureti varno blyneliu su besikeicianciais pikantiskais idarais.

2 kult 2007-02-05

Jeigu jums nepatinka spektaklis, nebutina niekinti jos recenzente. Visa tai panasu i troskima zarstyti zarijas svetimomis rankomis. Taigi aiskiai pasakyta, kad mergina mokosi recenzuoti. Duokit rimtu patarimu jeigu jau toks (tokia) gudri, bet ne mindziokit.

kult 2007-02-05

o man nepatiko straipsnio kalbos kultura ir apskritai - kas cia per ivardinimas - "asmenybinis isskirtinumas". is straipsnio nelabai pavyksta suprasti, ar autore apskritai vertina si spektakli, diplomatiniais apzaidimais bando perzegti riba, skiriancia kritika nuo nusisnekejimo. apskritai - varnas NESIKA, gotai sika. neissibaigianciu citatu saltiniais vis dar bus minimas sitas spektaklis. o i klausima, kuo skiriasi realybes sou ir varno spektaklis, atsakymas yra paprastas, - viskas taip pat, tik pas varna is arciau matosi. pagaliau varnas pastate ypac dramos teatrui pelninga spektakli, pritrauksianti kruva apsiseilejusiu paaugliu ir nelaimingu vidurio amziaus moteru, kuriu vienintelis dziaugsmas - atpazinti lengvai iziurimus objektus, kastruotais sveikinimais siunciancius savo atzalas i televizija. tai vienas blogiausiu varno darbu. siuo atveju galima ivesti ir nauja paralele - atrask desimt skirtumu tarp varno ir korsunovo, arba atrask desimt pasikelimo bruozu tarp senuju ir naujuju storpirsciu ir lapenu. spektaklis nepavyko - nei varnas mus iskruso, nei mums pavyko ji iskrust, viskas taip ir susigulejo - krituliu matuoklyje

skaitytojas su skaitytoja 2007-01-24

Paskaiciau zurnaliuksti "Lietuvos scena", Paskaiciau Menufaktura apie "Zv. krusa" ir pagalvojau, kad sita studente ne kuo labai nenusileidzia aniems. Garbe Kamanes mokyklai.

to vilija 2007-01-21

jep, viskas priklauso nuo Varno.. happy

vilija 2007-01-21

Jeigu tiems vaikams neapsisuks galvos nuo tikros scenos, jeigu tai bus tik grudinimosi eksperimentas, as sutinku suklysti sakydama, kad jiems dar per anksti stoti greta profesionalu. Duok dieve jiems sekmes ir blaivaus proto. Ar dievas duos, priklausys ir nuo Varno pedagogines isminties.

as 2007-01-21

labai smagu, kad jauni aktoriai ir tikrai gan neblogai vaidinantys pasirodo didziojoje scenoje, taciau spektaklis visiskai nevertas triju valandu žiurovu demesio. spektaklis neturi ka pasakyti tiek laiko ir manau kad daromas "tyrimas " pakankamai negilus, aiskus kiekvienam bent kiek mastanciam ziurovui ir taip. Todel eiti i spektakli kad suzinoti pavirsutiniska nuomone visiskai neverta. Gaila kad spektaklis su N-16 zenklu manau butu daug naudingiau ismetus nereikalingus keiksmazodzius pateikti si spektakliuka mokyklinio amziaus ziurovui kuris tikrai nesupranta kaip manipuliuojama jaunais zmonemis tuose realybes sou. Mano nuomone bent kiek isprususiam ziurovui spektaklis nevertas demesio

to vilija 2007-01-21

Atsiprasau, jei suklydau sakydama kad nematete spektaklio, tiesiog pastebejau kad linke daugiausiai kritikuoti tie, kurie nemate tikrosios situacijos blunk

to vilija 2007-01-21

nemanau, kad jie jaucias lygus su scenos profesionalais...atvirksciai pajute tikrosios scenos skoni, jie geriau supras kiek jiems dar reikia tobuleti. Negi butu geriau pratunoti 4 metelius auditorijose, o paskui visiskai zaliems zengti i tikraja scena..?

Kalbos siurbyte 2007-01-20

Saros rupestis pagirtinas, bet lietuviu kalba naudojamas spalvos apibudinimas -- "elektrine". Nebenaudojamas yra "elektrik", o "elektrine" naudojamas. Nebent jau nieko nebesuprantu ir nebezinau. Tada as sutinku buti kaimiskai morkavos spalvos.

vilija 2007-01-20

O kodel Jus nusprendet, kad as nemaciau spektaklio? Visai nemanau, kad Varnas samoningai norejo savo studentams blogio. Nesamone. Joks normalus mokytojas to nenori. Galvoje turejau nesamoninga "meskos paslauga" visiskiems scenos vaikams suteikiant jiems galimybe pasijusti lygiais su scenos profesionalais. Esme tokia. Tik nekalbekit apie pavyda. Tai labai juokinga.

to vilija 2007-01-20

as nesutinku kad Varnas tai padare savo studentu nenaudai...Niekur kitur geriau neismoksi kaip tik tikroje scenoje. Ir patikekit, sie studentai zino, kad jie dar daug turi ka pasiektihappy ir jie tikrai nesijaucia teatro zvaigzdemis. sis spektaklis - tai tik pati ju pradzia. Nesuprantu kodel, kodel kai kurie zmones lieka nepatenkinti, kad studentai vaidina teatre, galbut is pavydo...ir siaip pirma spektakli pamatykit, susipazinkit su tais vaidinanciais studentais ir tuomet galesit spresti ar jie pasikele ar ne blunk

tinkis-vinkis ir lialia 2007-01-20

Jeigu tai tik pirma recenzija, tai visai neblogai. Yra pavyzdziu, kai taip arba dar prasciau raso kritikai-ekspertai. Zinoma, merginai dar augti ir augti, jeigu nori uzaugti, bet saknys jau dabar jauciasi. Geru klimatiniu salygu!

zirgas 2007-01-18

Man labiausiai patiko izvalga dvieju zodzio "krusa" temomis, kuriu maziausiai viena aktuali ir spektaklio kurejams. Kaip studentei -- tai yra pakankamai smagus, rimtumo perspektyva rodantis tekstas.

sara 2007-01-17

Nuolat laukiu karstu Kamanes recenzijus, nes daugiau jokioje Lietuvos spaudoje sito neimanoma tiketis, visi mire. Dabar dairiausi Osvaldo Griniaus (tikejausi Irenos Milkeviciutes recitalio, ivykusio Kaune penktadieni, recenzijos) profesionalaus zodzio, bet stai radau nauja varda - Margarita Pilkaite. Studente turi noro ir potencijos. Frazes patikslinti ir nugludinti dar ismoks. Pritariu "diedui" ( taip negraziai save vadinate?), kad siek tiek perdaug pasakojimo. Bet kadangi spektalio nemaciau, tai gerai ir tas. Tik nereikia sakyti "elektrine pianino spalva". nes labai jau liaudiskai ir kaimiskai. Kamane is gedos gali tapti "morkine", jei taip kalbesime. Bet patirtis uzdirbama. Malonu, kad Kamane vis iesko ir iesko jaunimo, ir galiausiai randa. Sveikinam debiutante.

diedas 2007-01-17

Na, tekstukas dar labai atpasakojantis, bet jeigu mergina labai nores tai ismoks daugiau kalbet negu pasakot. Kritiku teatrui Kaune tai jau labai reikia. Tegu auga, kad tik neisipainiotu i kuri nors gudruoliu glebi. Sekemes autorei mokytis.

Vilija 2007-01-16

Busimiems aktoriams tikrai reikia praktikuotis. "Zvaigzdziu krusa" supratau, kaip studijini, mokamaji spektakli, kuris visai smagus. Tik nesuprantu vieno, nuo kada pirmu kursu studentai gali dirbti scenoje vienodomis teisemis su profesionalais. Mano nuomone, studentams yra mokomasis teatras, kuris gali gastroliuoti ir po Lietuva, jeigu kam idomus ju spektaklis. O dabar kaip jaustis teatro aktoriams, kai jie nuvertinami iki studentu? Cia kazkas nenormalaus. Zalinga ir neapsiplunksnavusiems vaikams pasijusti jau teatro zvaigzdemis. Manyciau, kad tai toks pats jaunimelio gadinimas kaip ir visi tie realybes shou. Iseitu, kad juokiasi puodas, kad katilas juodas. Manau, kad G.Varnas pasielge neteisingai. Pirmiausiai savo studentu nenaudai. Jiems nebelieka ko siekti, jeigu jau nuo antro kurso gauna tikra scena.

Rašyti savo komentarą
*
*