SVEIKINIMAI PORTALO KAMANE.LT SKAITYTOJAMS: MEDUS IR PUBLIKOS IŠPLŪDIMAS 8

Austėja Masiokaitė
www.kamane.lt, 2010-10-05

Spalio 5 d. sukako lygiai penkeri metai, kaip veikia iš Kauno menininkų namų kilęs, lietuvių ir anglų k. kasdien atnaujinamas profesionalaus meno žinių portalas Kamanė.lt. Paminėti pirmojo jubiliejaus pirmadienio vakarą į Kauno menininkų namus susirinko portalo draugai, gerbėjai, autoriai, žurnalistai, žinomi meno kūrėjai.

Meno bitinų vaidmenį rimčiausiai atliko humoristas J.Gimberis ir architektas G.Prikockis. E.Butkevičiaus nuotr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Giliai tautišką kamane.lt kilmę padejo pabrėžti kanklininkė Lina. M.Kiaušaitės nuotr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kauno lėlių teatro direktorius S.Klibavičius ir žurnalistas V.Kiaušas buvo kažko labai įtartinai laimingi. M.Kiaušaites nuotr.

V.Savičiūnaitė ir G.Kuprevičius, dar nepasibaigus pirmajam, aptarė jau antrojo kamane.lt penkmečio temas. Lengvabūdiškumas ne pagal amžių. M.Kiaušaitės nuotr.

Juk, dievaži, jie tikrai seniai nebuvo susitikę. V.Masalskis, G.Kuprevičius, A.Ruseckaitė. E.Butkevičiaus nuotr.

Kauno styginių kvarteto lyderio S.Bartulio atviri santykiai su medumi ir kamane.lt. E.Butkevičiaus nuotr.

Draugiškas šurmulys Kauno menininkų namų fojė, graži lietuvaitė tautiniu kostiumu, kanklių muzika, svečių rankose – mažos dekoratyvinės bitelės ir medaus koriukai: taip tarsi šmaikštaujant vakaro įžangoje buvo pabrėžta Kamane.lt  kilmė: „Kaunas – Lietuvos širdis“.

Susitikę kamane.lt bičiuliai turejo apie ką pasikalbėti. A.Masiokaitės nuotr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kamanyno pasitarimas prieš renginį. E.Butkevičiaus nuotr.

Tarp vakarėlio svečių buvo net prancūzas. E.Butkevičiaus nuotr.

Laukinės bitės vardu žinomą svetainę  Kamane.lt, kuriai buvo linkima ir toliau likti neprijaukintai, pirmasis pasveikino Kauno menininkų namų direktorius Viktoras Valašinas. „Čia yra toks dalykas, kurį rinkau visą vasarą. Žiedadulkių koncentratas. Tikras. Jei Vida duos, vėliau galėsite palaižyti“, – juokavo jis, pristatydamas dovaną, ant kurios puikavosi didelis kamanės atvaizdas. Palinkėjęs „Kamanei Vidos asmenyje“ stiprybės ir daug rimtų bei nerimtų dalykų, V.Valašinas dovaną įteikė portalo kūrėjai ir vyr. redaktorei Vidai Savičiūnaitei.

Pirmasis viešai sveikinti stojo Kauno menininkų namų direktorius V.Valašinas. A.Masiokaitės nuotr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Būkim atviresni, priimant tokią dovaną, derėjo gal daugiau, negu tupėti. E.Butkevičiaus nuotr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V.Savičiūnaitė Kamane.lt portalą apibūdino pirmiausia kaip galimybę susitikti  profesionalaus meno kūrėjams ir meno vartotojams. „Kamanė“ buvo įvardyta ne tik kaip meno žinių portalas, bet ir kaip menininkų -- „pačios mažiausios mažumos Lietuvoje“ -- atstovė ryšiams su visuomene.„Buvome trise, staiga tapome penkiese, bet aš likau viena. Kaip jums patinka tokia chemija?“ – juokėsi redaktorė, prisiminusi 2009 metų vasarą portalą ištikusią situaciją, kai beveik vienu metu dekretinių atostogų išėjo abi jos nuolatinės pagalbininkės. Nepaisant to, Kamane.lt tebedūzgia plačiai ir garsiai.

 

Greta ir Aušra, kurios 2009 m. vasarą sukrėtė kamane.lt komandą iki minimumo. M.Kiaušaitės nuotr.

 

 

 

 

 

 

 

 

kamane.lt anglų k. redaktorė A.Blinstrubaitė. M.Kiaušaitės nuotr.

Kalbėdama apie portale pateikiamos informacijos atrankos kriterijus, redaktorė aiškino: „iš Kauno rašome apie viską, kas juda. Iš kitų miestų – apie tuos renginius, dėl kurių būtų verta tenai nuvykti.“ Taigi šis portalas, nors nuo 2009 metų praneša apie visos Lietuvos meno įvykius, lieka ištikimas Kaunui – kiekvieną dieną pradeda šio miesto naujienomis. Kamane.lt sėkmės formulė – objektyvumas ir tvirtumas, pastangos nepasiduoti siaurų interesų įtakoms ir išsaugoti skaitytojų pasitikėjimą.

kamane.lt redaktorė žvelgia į slėpiningą kamane.lt ateitį. A.Barzdžiaus nuotr.

Buvo prisiminti ir tylos minute pagerbti per penkerius metus mirę Kauno menininkai. „Susitinkame kaskart pirmą ir paskutinį kartą taip, kaip susitinkame. Kitas kartas bus visiškai kitoks. Arba jo visai nebus“, -- priminė gyvenimo trapumą V.Savičiūnaitė.

Atlikęs likimiškai gyvybingą kamane.lt skirto kurinio premjerą, G.Kuprevičius buvo dosnus ir apčiuopiamomis dovanomis. M.Kiaušaitės nuotr.

Kamane.lt penkmečiui specialų muzikinį sveikinimą paskyrė kompozitorius Giedrius Kuprevičius. Fortepijonu atliktas kūrinys – tai džiugus ir ramus, tai grėsmingai dūzgiantis lyg bičių avilys -- buvo sutiktas gausiais plojimais.Po jo į sceną žengė aktoriaus, režisieriaus, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Valentino Masalskio studentų trupė „P. S.“ Jauniausioji aktorių karta šventės svečiams padovanojo karčiai nuoširdų Peterio Handkės „Publikos išplūdimą“. Vėliau jie į sceną grįžo su įspūdinga senovės keltų giesme, kurią paskyrė portalo Kamane.lt penkmečiui.

V.Masalskio studentų trupė P.S. P.Handkes "Publikos išplūdimas". A.Masiokaitės nuotr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A.Masiokaitės nuotr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

E.Butkevičiaus nuotr.

A.Masiokaitės nuotr.

Gera nuotaika, netikėtais programos vingiais pradžiuginęs vakaras baigėsi, kaip ir dera, prie vyno taurės, linkint portalui kamane.lt gyvuoti ilgai, laimingai ir, kaip iki šiol -- naudingai.

Vyr. redaktorę akivaizdžiai sugraudino žinia, kad portalą specialiu kūriniu sveikina net Kauno kamerinis teatras. E.Butkevičiaus nuotr.

Ispanijos, ispanų kalbos, ispaniško vyno ekspertas grafikas E.Saladžius pristato gurmanišką Čilės vyną. E.Butkevičiaus nuotr.

Dailininkas E.Markūnas -- ištikimas kamane.lt bendražygis. E.Butkevičiaus nuotr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poetė T.Marcinkevičiūtė neslėpė savo atviro žvilgsnio į nūdienos meno aktualijas. E.Butkevičiaus nuotr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

J.Gimberio ir L.Striogos moteriški nusikaltimai. E.Butkevičiaus nuotr.

Kaimynai. Įdomu, kodėl kamane.lt šventės pabaigoje Muzikinio teatro vadovas prie sienos rėmė Lėliukų vadą S.Klibavičių? E.Butkevičiaus nuotr.

Ir viską stebėjo budri KMN direktoriaus VV akis. E.Butkevičiaus nuotr.

 

 

 

 

 


Skaityti komentarus
Rašyti savo komentarą
*
*