Rašyti savo komentarą


JP 2012-09-25

Kamane.lt tuo ir žavi,kad vyksta aktualios diskusijos, o ne tyvuliuoja pasitenkinimo pelkė.Tik nereikia negiamų emocijų.

gryte 2012-09-03

apie mirusius arba gerai, arba nieko...taip sakoma. Todel sunku būtų šia tema kalbėti apie vyravusią "pykčio"ideologiją Kamanėje.Kai kultūriniame portale spjaudomasi ir drabstomasi purvais, o įsivaizduojama, kad tai drąsi kritika..Jaunimą gal tai ir žavėjo..., G. užsimena apie "apkarpytą"tekstą. Tam ir yra redaktorius.Tiek laikraštyje, tiek inernetiniame portale etikos dalykai neturi būti pamiršti, čia ne balaganas koks., o jau laisvės vyručiai dabar -tai jums duota į valias.! Va,kas "anuomet" spausdintų tokius G.pasiteisinimus?happy beje,, čia kiek rimčiau prakalbėta, nei diskusijoje. Tiesa, ten, kaip sakiau, jokia diskusija, "seniokiški ' pabezdėjimai.Negi jaunimas taip ir kalbasi???

arba/i<---Daiva 2012-09-01

Be kareivių mieste gyveno vieni kirpėjaihappy (su literatūrine išmone).

arba 2012-09-01

tipiškas jaunų gaidžiukų požiūrris - idant įvertintum kiaušinių skonį nebūtina patiems juos dėti.

Manau 2012-08-31

Turiu teisę kalbėti tik už save, tad, galiu tik patvirtinti ir pritarti asmeniškai, jog Mindaugas Grigaitis tiesą sako, o ir tikrai nesilanksto pagal KRS šios dienos ideologinių guru programą. Labai vertinu ir didžiuojuosi šiuo kauniečiu, kuris savo stiprios ir nepriklausomos valios apsisprendimu būti teisingu, pagaliau atvėrė viešai paslėptas bėdas. Straipsnį (atsaką) vertinu kaip sąžiningo kūrėjo intelektualinės valios aktą, žaviuosi tikslia ir argumentuota kalba. Pagaliau prabyla ir Kaune mokslininkai, ir autoriai be prisitaikėlių vaidmens naštos.

Altarista 2012-08-31

nėra ko jaunųjų kviestis į muziejų, ne ten jų vieta. Kiaušo straipsnyje bandyta siūlyti jiems placdarmą,betgi jie gali pasirinkti kad ir Napaleono kalną. Kad tik būtų įdomu tiek jiems patiems, tiek klausytojams bei žiūrovams. Nėra ko siusti ant žmonių, dainuojančių senoviškai, kuomet pats nemoki niekaip. Lauk jaunimą iš muziejų -į gryną orą , į gyvenimo verpetą. Beje, ar šitaip juos nenuteikia profesoriai, bandę kadaise kažką kurti, bet pritrūkę tam gabumų.

diskusija 2012-08-30

ši diskusija neverta laiko gaišimo, nes jaunasis vaikinas irgi yra gana piktas, pagiežingas.

Aldona 2012-08-30

Viskas įdomu, diskusijos gerai, bet nelabai supratau, kokių priekaištų Mindaugas turi Maironio lietuvių literatūros muziejui (beje - ne Kauno Maironio muziejus...)? Aš tikrai nepamenu, kad jaunieji literatai būtų prašę erdvės kokiam literatūriniam performansui, visada labai noriu palaikyti jaunimą, skatinu savo jaunąsias darbuotojas rengti su jaunais rašytojais, išleidusiais pirmąsias knygas, jų sutikimus, diskusijas. Žinau, jog surengė gal 3 tokias popietes, į kurias beveik niekas nesusirinko. Žinoma, tokiu atveju turi draugus susikviesti pats jaunasis autorius, neužtenka skelbimų spaudoje. Kviečiu - užeikite su idėjomis, konkrečiais sumanymais. O ir "Nemunas" - kiek pastebiu dažnai spausdina jaunų žmonių kūrybą, juos palaiko. Kad buvo Kamanėje aptartas kažkoks rajono literatų almanachas - tikrai nieko blogo, visiems mums turi užtekti vietos po saule. Tiesiog reikia, nekreipiant į tai dėmesio, rašyti savo tekstus, juos siūlyti. Nė vienas leidinys nebūna tobulas, viskas mirguliuoja ir balansuoja. Kol ieškome kaltų DĖL KAŽKO MAN NESUPRANTAMO, imkime ir parašykime ką įdomaus, netikėto, diskutyvaus. Rašykite, jaunieji rašytojai, siųskite, neškite. Jeigu kas ir neišspausdins - argi tragedija? Nusiraminkime ir kiekvienas dirbkime savo darbus.

Jonas 2012-08-30

skriaudžia skriaudžia skriaudžia seniai jaunimą - gelbėkit!!!

Marija 2012-08-30

Atleiskite, p. Grigaiti, bet aš visai nesuprantu, ko Jūs norite, kas Jums tiesiogiai kenkia, kokie Jūsų tekstai nebuvo išspausdinti. Nepykite, bet esate baisiai susireikšminęs, ką Jums besakytum, vis tiek būtų blogai. Deja, Jūs nesate konkretus. Tai viena pusė, antra - kartų konfliktas neišvengiamas, tik būtų gerai, kad jis būtų įdomus, reikalingas ir pagarbus. Bet gal ir taip neįmanoma. Savo svarbumą ir jaunieji turi įrodyti darbais, manau, kad taip ir bus, ateis laikas - visos erdvės, žurnalai, laikraščiai, skelbimo lentos priklausys tik jaunajai kartai, kuriai tučtuojau į užkulnį spirs dar jaunesnė. Ir dar - kad nurašytum, kritikuotum kitus, turi būti jau ir pats nemažai padaręs ir pasirodęs. Tad kuo didžiausios kūrybinės sėkmės visoms kartoms, visiems rašytojams... Pasibarkite, pasiginčykite...

? 2012-08-29

o jeigu niekas neaptartu? o jeigu tik atrodo, kad viskas yra atvira? o jeigu tai galetu buti kazkoks zingsnis?

Jauna 2012-08-29

Keista, kad visi taip rūstauja tiek ant "Nemuno", tiek dabartinės Kamanės. Tiek daug nepatenkintų turiniu, forma, idėjomis, ir tiek mažai pasiryžusių kažką keisti. Tiek daug kalbų apie profesionalų meną ir jo kritiką, taip ligi galo jų ir neapibrėžiant. Daug skundų, esą nėra leidinių, vertų publikuoti išmintingus straipsnius, ir vis tik nei atsiranda naujų, jau subrendusių, vertingų leidinių ir tinklaraščių, nei kas imasi keisti ir tobulinti jau esančius, atvirus įvairioms idėjoms ir tekstams. Kartais noriu pykti drauge su jumis, kartais gėdijuosi, kad tik dėl mūsų pačių pasyvumo ir tingumo yra taip, kaip yra. Aptarti, kas blogai, nėra sunku, ir kad ir kokios vertingos bebūtų tokios diskusijos, labiau džiugintų pirmose gretose veidai tų, kurie, sugebėję perlipti pasididžiavimą, nepasitenkinimą ir užsispyrimą, stengiasi, kad jų balsai išsiskirtų iš seniokiško srauto.

PP 2012-08-29

Jaunikaičiams visados maga papurtyti senius, kad anie nesukalkėtų. Purtomi šie ima pykti, reikalauti iš jaunikaičių pagarbos ir solidžių darbų.. Betgi geriau šitokia diskusija negu štilis . Vaikai kaprizingi, diedai ambicingi.Visi šaudo tuščiais šoviniais, kūrybos esmės neliečia. Vardan ko visi tie šokiai ir dainos?

TAip 2012-08-29

Grigaitis rašo tiesą. Kam mums antras Nemunas, kai jau ir pirmas prastas? Anuo straipsniu redatorius išsidavė, iš kur atėjęs, si kuo ęjęs, ir su kuo eis. an Gaila šviesios atminties Redaktorės Vidos įdirbio...

aha 2012-08-29

Ši kamanėje publikuota diskusija yra nuostabi happy Visos dalys, rimtai.

... 2012-08-29

Net sunku apsispręsti, ar labiau liūdna, kad tai tiesa, ar smagu, kad kažkas ją pasakė.

Rašyti savo komentarą
*
*