Rašyti savo komentarą


apie burbuliukus 2010-11-10

Buvo daug sampano, burbuliukai nuputojo, liko rugstokas vandenelis. Cia as apie komentarus....

kaimietis 2010-11-06

karavanas eina toliau.......

! 2010-11-06

Na, ir populiarumas E.Markuno! O del ko? Meno kaip ir nera -- tik talentinga savivadyba.

Ugno 2010-11-04

Diskusija apie tai, kaip subjektyviai subjektas subjektą įvertino..

inst.-ui 2010-11-04

Inst pasisakymas - nekorektiskas. KDi gali "kilti kalusimu" (studentams ir kyla) del pedagoginio darbo "kokybes", kuria pateikia desimtmeciais dirbantys ir savaitem neissiblaivantys destytojai. Markunas yra visiai neblogas destytojas, nesikniskit. Kiti jokiu parodu nedaro, uzsienyje nneeksponuoja, ir dirba kdi be klausimu.

Komentojantiems nuo Irudijos 2010-11-03

Po pasaulį keliavau, daug pamačiau, mokslus baigiau - tai nereiškia, kad galiu objektyviai įvertinti. Idomu, kiek kartu aplankėte šią parodą - pasidomėti pvz. (iš banaliosios pusės) kaip keičiasi kvapas ir spalvos, o rimčiau ... - surasti turinį ir prasmę. Kritikuoti - yra lengviausia, pabandykite sugalvoti ir padaryti!

Nuo gerbėjo "Kaunui" 2010-11-03

Gerb. Tamsta, dėl parodų lankymo - klystate, tikiuosi, kad nemažiau už Jus aplankiau, apie meno skonio supratimą - neverta ginčytis: vis tiek nerasime bendros kalbos, bet jei kritikuojate, tai tada - rašykite be klaidų!

kritine pastaba 2010-11-03

Apžvelgus šią E. Markūno parodą kilo dichotomiškas įspūdis. Viena parodos dalis atliepia estetinio (ne visai dekoratyvaus, bet netoli to) meno kriterijus. Kita - (ypač turima galvoje vištų kojos) - disonuoja su vizualiai estetizuotais kūriniais. Šių dvilypo pobūdžio darbų buvimas greta nepadeda nei vienai pusei (pvz., kad ir dėl to kvapo tampa neįmanoma ilgiau pasmalsauti ir apžiūrinėti tų gražiųjų dekoratyvinių fotografijų). Taigi norėjosi, kad menininkas labiau išgrynintų savo "pasirodymą", apsispręstų ar labiau nori estetizuotis, ar nerti į protą (bei kvapą) "užgriebiančius" vandenis.

inst. 2010-11-03

Mane glumina Markūno sportas šaudyti užsimerkus-gal pataikysiu.Meno parke parodė tapybą-institute kilo klausimas apie jo kvalifikaciją dirbti su studentais.Dabar-patys studentai tarkuoja.Stebėsiu kas bus toliau.Turėtų būti nenuobodu.

life 2010-11-03

Didziai dailininku daugumai nereikia nieko, isskyrus pagyras. tam yra reklama, pirkite. Studentai, zinoma, kaip ir visi zmones, susidurs su karciaja profesinio gyvenimo puse. Bet tie keli, kas jos neissigas, gaus dideli kapitala - doru zmoniu, istikaimai ir tikrai dirbanciu, kurianciu (geriausiosios zmonijos dalies) pasitikejima ir pagarba. Toks kapitaas man atrodo pasts svarbiausias, amzinas ir vertas sunkaus darbo.

gyvenimas 2010-11-03

Kas stipru - tai zavingas Eimio tikejimas tuo ka daro ir darbstumas. Dar ir ivairios plastines raiskos ir erdviu valdymas. O silpna tai, kuo, ziuriu, daugelis linke stebetis - cemodanai, vistu kojeles... Siandien tai jau ne vakar, Eimi. Bet vistiek esi fainuolis, tik neklausyk, ka tau sako gerbejai happy O studentems ir studentui tik sveiko mastymo! Gaila tik, kad tas sveikas mastymas greitai juos nuves i ziauru supratima, kad kritiniu recenziju rasymas - kruvinas, nedekingas, grasiais apmokamas ir didziai dailininku daugumai nereikalingas dalykas.. o je..

Praeivis 2010-11-03

jau kelintą kartą kyla keista mintis: kažkodėl, kai surengiama E. Markūno paroda, tai pasipila visokie neaiškaus plauko vertinimai. Kas tai nulemia? Vieni puola autorių ir jo kūrybą girti, kiti peikti ar net jį patį įžeidinėti. Ar čia taip atsispindi gabaus žmogaus kūrybos vertinimo paradoksai ir jo talentingumo įrodymas, ar kokie nors kuluariniai, "neskanūs" dalykėliai, susieti su šia persona?

obuoliu  2010-11-03

Galvoju,kad Andriusyte teisingai elgiasi,kad nepuola rasyti apie operetes zanro pasireiskimus Paveikslu galerijoje ar kitur.Cia galetu buti kalba tik apie meno terapijos poveiki paciam autoriui.Jei padeda-tegu.Bet kodel reikia tai rodyti?Nesuprantu.

kukas 2010-11-03

kažkodėl visko mate studentai sunerimo

matas 2010-11-03

Staniūnas Markūnas tikrai susipykę su gramatika.

Stasiunui 2010-11-02

Pirmiausia, brolyti, lietuviu kalba! Pasitobulinkite, pasikonsultuokite su mokiniais, paskui rasykite. Paroda gali buti geniali tik visai nieko neziurintiems ir nemaciusiems.

Irudijos 2010-11-02

Aš norėčiau pratęsti gerbėjo komentarus: Tai, kaip Eimučio Markūno nuotraukų ciklas "Dirbtuvės" - iš toli nepaaiškinamai gražu, o iš arti ( dirbtuvių detalės ) banalu ir biauru - tai apie BŪSIMŲ KRITIKŲ vertinimus. Parodos autoriui , Eimučiui Markūnui - kūrybinio poliekio ir sėkmės, te padeda Jums Dievas! Paroda - superinė, GENIALI. Poveikis - neapsakomai didžiulis!

jėzau! 2010-11-02

Tai, nejaugi kažkam atrodo, kad čia yra ką vertinti. Nejuokaukit.

Nuo gerbėjo 2010-11-02

Gaila, kad būsimi menotyrininkai nepastebėjo nei tikslo, nei išsiaiškino parodos turinio, recenzijos labai silpnos ir nereikšmingos-paviršutiniškos. Gerai, kad autorius korektiškaii, be nuoskaudu padėkojo ale kritikams, bet gaila, kad gerb. Rasa jau antrą parodą negali įvertinti Eimučio Markūno parodų brandumą ir turinio reikšmę, gaila ,bet netgi vaikai - mokinukai geba įvertinti ir įvertino parodos gilumą ir prasmę!

va 2010-10-29

Gerai, kad glumina, privercia stabtelet. Yra meno, pro kuri praeini net neatsisukdamas

pilietis 2010-10-28

E.Markuno kurinys "Ar tu busi Kitas?": jeigu autorius sia instaliacija kalba apie lietuviu tremtis ir siuolaikine emigracija, jo meninis akcentas lagaminu kruvoje is LT veliavos spalvu yra visiskai afrikietiskas. Net atsitikrinai sumetus skudurus turetu spalvu gama atitikti LT veliavos spalvu eiliskuma, jeigu tuo kalbama apie Lietuva. Jeigu ir to nera -- apie ka kalbama?

is arti  2010-10-28

O kas dabar yra visokios menotyros studentai? Zalciukai, besizvalgantys kur kuo daugiau nugvelbt, kuo pasinaudot, ka isnaudot-jie negalvoja apie apie profesine ateiti, autoriteta, asmeninio vardo kaina, kaip ir daugumos tu studentu desytotju mastymas. Andriusyte, tikiu ir gi tai zino, bet jos pasiaukojimas menotyros testinumo idejai yra tikrai sventas ir pavydetinas.

Ėij 2010-10-28

R.Andriusyte ir kamane.lt pradėjo labai vertingą tradiciją. Mokytojai padeda savo mokiniams išeiti i viešumą ir randa tam erdvę mokinių pasireiškimui. Kiek iš taip išėjusių taps tikrais dailės kritikais jau ne Andriušytės beda, tai bus pačių studentų atsakomybės ir profesionalumo reikalasVDU garsinasi kaip įvairių sričęių menotyros kalvė. Kur kiti? Jaunieji dailėtyrininkai, architektūrologai jau ne pirmą kartą išeina į viešumą per kamane.lt O kur kiti? Kur garsioji, simtus aukletiniu isleidusi teatrologijos katedra, kam ji slepia savo talentus? kodėl tos katedros vadovai negalėtų parengti panašių -- bakalaurų, magistrų darbų viešos apžvalgos? Kur LMTA Kauno fakulteto muzikos specialistuų katedra, gal iš jos taip pat galėtų išdygti muzikologijos daigai? VU KGF veikia aktyviai, šio fakulteto jaunuomenė bent jau per kamane.lt reiškiasi aktyviai ir produktyviai. O kur VDA KDF jaunoji vertintojų produkcija? Oij, paieškojus tokie neišnaudotų galimybių klodai atsivertų, jeigu netingėtų studentai kartu su savo dėstytojais. O dar jei pridėtume KTU architektūros katedra su GTU tokia pačia katedra -- visi džiaugtumės neatsidžiaugdami.

Draugas 2010-10-28

Neslepsiu, jau uzpavydejau Eimiui...................

eimis 2010-10-28

Ačiū studentams už pastebėjimus ir išsakytas mintis ,kiek jos turi objektyvumo tiek ir subjektyvumo bet vis tiek malonu kad liko paroda pastebėta. Gal tik nedidelė pastabėlė būtu dėl " dirbtuvių "- tai ne mano asmeninės bet buvusios " lithuanicos " batų fabriko dirbtuvės .

Rašyti savo komentarą
*
*