Rašyti savo komentarą


2 to lt 2009-05-21

Jeigu pripazistame , kad kaunasjazz yra popsnis renginys, tai jau pazanga. Tai yra objektyvi tiesa. Belieka issiaiskinti, kodel Kaune ir Lietuvos kulturos ministerijoje tiek daug demesio ir valstybes pinigu is mokesciu moketoju skiriama atvirai komerciniam, organizatoriu sheima visus metus finansuojanciam popkulturos renginiui. Ypac badmeciu, bet ir ne tik . Juk valstybe komerciniu renginiu lyg ir neremia. Linksmuoli kaunasjazz -- remia. Kodel? Tai ir viskas, del ko kyla diskusijos.

to lt 2009-05-20

Jei i Kaunas JAZZ atvyktu George Benson,Earl Klugh,Maysa ar kitos smooth jazz ar R'n'B zvaigzdes-irgi dejuotume,kad festivalis lperdaug popsinis? Amerikoje dziazas-pramogines kulturos dalis,ten maziau bandymu dziaza vaizduoti kazkokiu elitiniu menu,kaip pas mus.

stepas ir stepa 2009-05-19

Ar cia idomi meno portalo publikai tema?

taduks 2009-05-17

Kaip bebutu, bet tokie festivaliai kaip pazaislio, dziazo, modernaus sokio, teatru pavasaris, jaunuju mzikos talentu jau tapo neatsiejama Kauno ivaizdzio dalimi. Suprantama, kad dziazo festivalis labiausia atstovauja popkulturai, todel suprantamas ir zmoniu noras, kad jis labiau artetu elitinio muzikos prasme.

lt 2009-05-16

Na, Cicino ar Rimiskio koncertai irgi traukia miestelenus, bet ju nefinansuoja miesto ir valstybes biudzetas, teisingumo delei kalbant. Toks tik skirtumas.

s 2009-05-15

Svarbiausiai,kad Kaunas Jazz itraukia visus miestelenu ir sveciu sluosnius. O jiuk ir Pori ar Montreux festivaliuose grojamas irgi bliuzas,dziazrokas,fankas ar net soulas, o ne vien "grynas","meniskas" dziazas.

rmk 2009-05-15

Man Kaunas jazz yra viena geresniu metiniu pramogu Kaune, nieko is jo daug nereikalauju, tiesiog tai proga sutikti senus pazistamus, "pasitusinti" ir tiek.

zyle 2009-05-14

nereikia stebetis, kad sis festivalis turi paklausa Kauno ir Lietuvos valdzios koridoriuose ir kiseneje dar ir todel, kad politikai geriau supranta popsa, tokiuose renginiuose ir pasireklamuoti naudinga.

ramiai 2009-05-14

Sutinku, kad norisi tame festivalyje girdeti daugiau dziazo, rimtesio produkto, bet jau panasu, kad cia nieko nesikeis. Sukurtas toks formatas. organizatoriam jis naudingas, o publika gali eiti, gali neiti. Piktintis nera prasmes, nors padiskutuoti visada smagu.

zilbert 2009-05-13

Bet slyksciausia is viso to kaunas jazzo, kad pagave valdisku pinigu paukste tie Juciniai "Kaunas Jazz" websaite visai uzdare komentaru-diskusiju galimybe. Kol neuzdare, tryne betkokias kritikas ziauriai, nepadoriai. Dabar jau kuris laikas visai neleidzia komentuot. ka tai rod? tai rodo, kad dabar jie DARO TIK PINIGUS, kam nereikia jokios bent keliu kalbeti norinciu lankytoju. Tai jau agresyvu, rodo galimybiu krize ir visiskai izulu poziuri: mes darom pinigus, o jus pirkit tai ka mes darom -- be klausimeliu. Mano aplinkoje viso to rezltate katastrofiskai mazeja sito festivalio gerbeju. Geriau uzsideti ausines ir pasileisti tikrai auksciausio lygio muzika.

patikslinimas 2009-05-13

Ne drum'n'base,bet drum'n'bass. Hip hop, funk tai nėra džiazas,tai artima džiazui , ar džiazrokui (funk) muzika( jei džiazroku vadinsime fusion stilių). Tada džiazu turėtume vadinti soul,rhythm'n'blues (ne dabartinį,saldų šleikštulį keliantį,bet pvz. Donny Hathaway stiliaus muziką) ,smooth,blues ir panašaus pobūdžio muziką.

klem 2009-05-12

kokiacia parasha varot! Kaunasjazz yra super, jega tam uzkalkejusiam miestui kaip Kaunas.

vilija 2009-05-12

IS inercijos kasmet nors trumpam apsilankau Kauno dziazo fetivalyje, nes kaip savo miesto patriote vis dar manau, kad sitas renginys yra/gali buti vienu is Kauno gyvybingmo faktu. Deja, sutinku su straipsnio autores uzuominomis ir is esmes su jazzfan. Kazkur tik pries 3-4 metus supratus, kad sis festivalis tiesiog naudojasi musu palankumu Kauno garbei. Nuo tada jauciu diskomforta ir muzikos ispudzius bandau atskirti nuo organizatoriu poziurio i tuos (gal durnelius), kurie perka bilietus i bet kuriuos koncertus. Taip kad mano pasididziavimo jausmas labai sumises su liudesiu ir nuoskauda.

jazz fanas 2009-05-12

J.Kucinskaite , kaip viena rimciausiu dziazo i rsiaip muzikos zinoviu, tikrai nuosirdziai aprase festivali. Jeigu tekstas butu skirtas kitam leidiniui,sakyciaukad labai gerai, bet is Kamanei rasyto galejom tiketis siek tiek daugiau astresnio ir atviresnio ,nes apie Kauno dziaza daug metu raso tik bendraautoriai ir remejai. Tarp eiluciu jau ir cia galima iskaityti, kad Kaunasjazz eina lengviausiu komerciniu keliu -- pigiai padziuginti neisrankia, alaus megeju publika ir pasidziuginti savo draugu rateli. verslo draugu -- irgi. Tiksliau butu sakyti, kad Kauno dziazas kasmetai vis aiskiau del finansines kiekybes aukoja programos kokybe. Jau apie Kauno savivaldybes ir Jucui gimtosios Kulturos ministerijos parama sunku pasakyti, kad sitam festivaliui kaip nors gresia sunkmetis. be to, kad tai siaip jau nepadoru bunant politikoje taip naudotis valstybiniais pinigai, Vilniaus dziazas ar Birstono dziazas bent trecdali to gaves pasijustu devynioliktam danguje. ir honorarai tikriems menininkams, ne popsui, o jau labiausia lietuvos dziazmenams tikrai butu didesni. Vilniaus dziazui visada rupejo zanras kaip menas, o Birstonui -- dziazas kaip lietuvo smeno rusis. Juco kompanijai -- dziazas, kaip pelningas popsas. Gaila,gaila,gaila, kad apie tai neprabyla kompetetingi kritikai. Nejaugi bijo, tik del to, kad nemokamai nebus ileisti i festivali? Kur tos baimes ribos? Kada ji praeis, kada atsities orumas? Kritiku ir simto-kito tikru muzikos zinovu? Kol nugaros sulenktos, kol kalbama apie esme puse lupu, tol klesti "chaltura" valstybiniu mastu, skirta masinei publikai.

Rašyti savo komentarą
*
*