Rašyti savo komentarą


Laisvės alėja 2015-04-10

a.a. Mikšys buvo fainas bachūras - jautrus, inteligentiškas, dažnai net džentelmeniškas. Kartu ir silpnas, palūžęs, priklausomas nuo kvaišalų. Na, o tapė taip, kaip aš kokioj šeštoj Meno mokyklos klasėj per tapybos pamokas- vaikiškai, mokykliškai. Pritariu pirmam komentatoriui - G.Kuizinaitė su tokiais straipsniais menotyrininkų gildijai garbės nedaro.

PIPI TO PASIULYMAS 2015-04-04

TEISNGAI TAIP LYGIMDAMI REIKALA PRIVEDAM PRIE ABSURDO

Pasiūlymas 2015-04-03

Citata iš K. Civinskienės straipsnio: "Pradėjęs tapyti R. Mikšys įsiliejo į tapytojų ekspresionistų būrį. Jo pavardę drąsiai galima vardyti šalia A. Vilpišausko, Arūno Vaitkūno, kitų XX a. pabaigos ekspresionistų....." Jei galima " drąsiai" pavardę vardyti prie kitų XX a. ekspresionistų, įdomu būtų sulaukti straipsnio ir ne tik Lietuvos spaudoje, bet platesniame akiratyje, pvz. R. Mikšys ir E. Munch. Ne tik stilistiškai, nes ekspresionizmas vien tuo neapsiriboja.

to pipi 2015-04-03

niekas čia a.a. R Mikšio nejudina. Žmogus kūrė nuoširdžiai, paliko darbus kaip ir kiti a.a. menininkai. Baisi situacija yra su menotyrininkais/ėmis. Ar jie pakankamai neišsimokslinę, ar provinciali Kauno situacija juos tokius padaro, nežinia. Aišku, ne visi. Bet iš šios komentarų ir straipsnių virtinės atrodo, kad rašo bet ką, be atsakomybės, be konteksto. Ir tai labai liūdina.

pipi 2015-04-03

palikit nabašniką ramybėj - kiek jis vertas parodys laikas

studentui 2015-04-03

Kodėl nerašomos ir kodėl nežinomos pavardės? Negi nežinote Rubens'o, Snyders'o,Van Dyck'o,Jordaens'o, Brouwer'io,Vermeer'io,Hals'o, de Gelder'io, Ruisdael'io, ter Borch'o, Terbruggen'o, van Honthorst'o darbų?

Studentas 2015-04-02

Klausimas " atsakymui" 2015 04 02- 'stilistiškai" tai reikia suprasti formaliai? Kodėl meno istorijoje pvz. šalia Rembrandt pavardės " drąsiai" nerašomos jo amžininkų, "stilistiškai"panašiai dirbusių, jau dabar nežinomų tapytojų pavardės?

Pirmam komentatoriui 2015-04-02

Ar "tapytojo" diplomas apsrendžia profesionalumą?Juk Pikaso taip ir nebaigė San Fernando akademijos Madride,bet vėliau ne tik tapė,bet ir kūrė skulptūras,grafikos kūrinius,scenografiją.

atsakymas 2015-04-02

stilistiškai - taip

Neaišku 2015-04-01

Citata iš K. Civinskienės straipsnio: "Pradėjęs tapyti R. Mikšys įsiliejo į tapytojų ekspresionistų būrį. Jo pavardę drąsiai galima vardyti šalia A. Vilpišausko, Arūno Vaitkūno, kitų XX a. pabaigos ekspresionistų....." Ar tikrai? http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2011-10-06-kristina-civinskiene-raimundo-miksio-tapyba/69996

Kamane.lt redakcija 2015-04-01

Citavimo netikslumus tekste ištaisėme. Menotyrininkų prašome daugiau atidumo ir atsakomybės cituojant.

Civinskienė 2015-04-01

galeristė Irena Mikuličiūtė savo vertinimus parėmė menotyrininkės K. Civinskienės tekstais apie dailininką. Labai įdomu. Mano tekste tokių vertinimų nėra. Matau abiejų rašančiųjų problemą dėl citavimo. Negalima ištraukti bet kokią citatą ir ją prikabinti prie visai kito konteksto. Linkiu daugiau atsakomybės ir profesionalumo

Kuizinaite 2015-04-01

Apie R. Mikšio tapybos stiliaus artimumą V. Vizgirdai yra kalbėjusi ir rašiusi albumo sudarytoja, galeristė Irena Mikuličiūtė, savo vertinimus paremdama menotyrininkės K. Civinskienės tekstais apie dailininką. Percituojant ir atsirado netikslumas. Paralelių, įtakų ieškojimas, lyginimas dažniausiai sulaukia skirtingų reakcijų ir vertinimų.Kilusi diskusija dėl R. Mikšio kūrybos` galėtų būti platesnių svarstymų apie išėjusius "lūžio kartos" menininkus pradžia.

Civinskienė 2015-03-31

Iš kur Kuizinaitė ištraukė, kad aš lyginau Mikšį su Vizgirdą??? Ar teigdama taip, bent perskaitė, ką buvau rašiusi?

atsakymas kito gerbejo 2015-03-31

Jūsų pastabose labai daug pykčio ir pavydo. Tai parašykite geriau pristatydama R. Mikšio asmenybę. Kita vertus stebint vietinio konteksto parodas Kaune, galima teigti, kad vietinio pobūdžio parodose yra daug "blogesnių" menininkų nei a.a. Raimundas Mikšys. Parodų lankytojas.

dėl Gerbėjo 2015-03-31

ir arkliui aišku, kad Gerbėjas tai ta pati Irena Mikuličiūtė, užsisakiusi straipsnį, taip kad panegirika už panegiriką, o iš tikrųjų - visiškai nieko. Kartais tikrai geriau ir aštresnis žodis, bet tikras, profesionalus, pavyzdžiui, kad ir pirmojo komentaro, kuris tikrai profesionalesnis, beje, jis išties gražiai įvertina ir tą patį Mikšį. O tie užsisakyti saldėsiai guodžia tik pačius užsisakytojus, žmonės juk puikiai supranta kas yra kas

Studentas 2015-03-30

Įdomu kodėl R. Mikšio kūrybą gretina su V. Vizgirda, bet gal galima lyginti ir su A. Gudaičio darbais, o gal su A.Samuolio? Ar negalima būtų palyginti su M.K. Čiurlioniu?

gerbejas 2015-03-30

menotyrininkės profesionalumas tiesiogine prasme trukdo neprofesionalams.

Gerbejas  2015-03-30

ne vienerius metus jau skaitau gerb. p. menotyrininkės G. Kuizinaitės straipsnius. Straipsnyje taikliai ir išsamiai Pakankamai taikliai gili kūrybinė dailininko R.Mikšio charakteristika. Suskirstyti menininko darbai etapais, o mums skaitant straipsnį buvo galimybė pamatyti dar nematytus, gal pamirštus menininko darbus. Menotyrininkės profesionalumas puikiai atsispindi ypatingai šiuometinėse publikacijose rašant apie skirtingas meno sritis. Ji turi dideles galimybes. O su kiekvienu straipsniu tai pastebime. Sėkmės jums.

Vadinkim viską tikraisiais vardais 2015-03-30

a.a.R. Mikšys priskirtinas meno autsaideriams. Nebūdamas tapytoju profesionalu, nesuformulavo, neišplėtojo savo tapybos plastikos. Galbūt jam tapyba buvo svarbi tik saviraiškai. Kūryboje daug epigoniškumo, mėgėjiškumo. Būdamas pakankamai talentingas, neatskleidė viso savo pajėgumo, palikdamas tik epizodiškus, neišbaigtus kūrinius. P.S. gerb. G.Kuizinaitei , rašant tokius tekstus reikėtų susirūpinti profesionalumu bei atsakingumu.

Rašyti savo komentarą
*
*