Rašyti savo komentarą


|Juozas 2015-01-09

Nu ir briedas.

ST 2015-01-08

Pamąstymai įdomūs, bet tai tik pamąstymai, o ne gyvenimas. Nebent autorius turi daug milijonų ir siūlė savo projektus, bet jo niekas neklausėhappy. Šiaip jo minimoje teritorijoje ir buvo pirminis sumanymas statyti biurus, butus, bet pasikeitė planai, sklypo savininkai bankrutavo. O Volfui reikia sandėlių ir juos galima suprasti, jie investuoja ir žiūri naudos, kad investicijos neštų grąžą. O jei teritorija ir turėtų paveldo statusą, nebūtų leista ten įrengti sandėlių, kas iš to? Riogsotų toliau tas monstras, bjaurotų miestą... Ar toks paveldas būtų puošmena? Atsakymas aiškus. Be to, toje vietoje nuo seno stovėjo Engelman gamykla, po to šalai išdygo kitos gamyklos, tad pramoniniai objektai - ar tai būtų cechai ar sandėliai - neblogina situacijos. Nebūkime tokie puritoniški. Akropolis irgi kritikuotinas miesto centro statinys, antra vertus ar geriau, kad ten ir dabar riogsotų KAuno audinių giruvėsiai? Užtenka šalia esančio monolitinio Respublikos viešbučio.

to schiza 2015-01-07

Argumentacija,manau,yra,tik reikia įdėmiai perskaityti straipsnį. Šiaip "kvartalo užstatymo tipologija",manau, turėtų būti formuojama pagal urbanistinius "mechanizmus".

schiza 2015-01-07

Skamba kaip populistinis straipsnis be adekvačios argumentacijos savo kolektyvo interesams viešinti. Pergalės kvartalo užstatymo tipologijos tąsa neva brėžia paraleles su sovietmečio laikotarpiu ir yra klaidinga, nors formuojasi natūraliai pagal rinkos mechanizmus. Tuo tarpu Šančių mikrorajono, besiformavusio industrializacijos kontekstuose ir besiplėtusio sovietmečiu, savitumai laikomi pateisinama vertybe. Straipsnio pabaiga išvis nugrimsta į romantizuotą nacionalistinę retoriką. O tiesiog norėtųsi platesnio išaiškinimo, kas gi toji miesto dalis yra dabar ir kokius šiuolaikinius ten vyraujančius urbanistinius kontekstus naikina būsimo sandėlio tipologija?

Rašyti savo komentarą
*
*