Rašyti savo komentarą


skaitytojas 2008-02-01

Ar sio tyrimo tesinys bus? Juk dar daug idomiu dalyku nepakedenta. Laukciau tesinio

jo 2007-12-30

Dar anais laikais imite Biurokratai siose strukturose isitvirtino amziams.

taiva 2007-12-19

Gera iliustracija siai diskusijai: isimintiniausiam Kauno menininkui LRS KS siulo Kajoka vien del to, kad jis isleido pirmaji romana....................... Kaip tik ka nors isleido, taip ir pulkim prie apdovanojimu. Tokia sitos gildijos filosofija. Jeigu tai filosofija..........,, o nes kas nors daug primityviau.

Geru knygu skaitytojas 2007-12-10

Kas galetu paaiskinti -- suprantamai net paskutiniam dundukui -- koks kriterijus rodo, kad knyga yra beverte? Tai, kad knyga neperkama, pasak Grigaicio oponentu, -- ne rodiklis. Kad ji bibliotekose neskaitoma -- irgi nerodiklis. Tai kas yra rodiklis???????????????????????????????????

Norinciam, bet negalinciam 2007-12-07

As ne Grigaitis, bet ir ne juo bunant akivaizdu, kad demagogija varot: kas isleidzia -- jokio skirtumo. Svarbu, kas diriguoja turiniui, kuris niekam neidomus. Gal primint, kad simet Poezijos pavasari sudarines LRS KS pirmininko patiketine V.Soblinskaite? Bent jau jai siusti savo eilerascius saukiami Lietuvos poetai.Del vaikinu meiles: na, jau uz Navako orientacija gali garantuot visas batalionas moteriskiu, kurias.... Del recenzento laikysenos? Butent sitoje svetaineje spausdinta tokia jo triuskinanti recenzija Knavako flirtui su savo gildija, kokios nera drises parasyti joks "kolega" is LRS.

noriu pakomnetuoti 2007-12-07

Kaip suprantu, p. Grigaiti, viską labai gerai žinote, bet kaip su vienu Jūsų pateiktu faktu? Jūs rašote, kad LRS Kauno skyrius leidžia Poezijos pavasario almanachą, deja, kiek žinau, jis niekada nėra to daręs. Poezijos pavasario almanachą jau eilę metų leidžia "Vagos" leidykla. Taip kaip su tuo susijęs LRS Kauno skyrius? Beje, minite, kad kauniečių knygas recenzuoja kolegos. Bet po jūsų straipsnio kyla natūralus klausimas, o kokie santykiai jus sieja su čia taip aukštinamu Navaku. Gal darbas, gal meile? O tai ne kolegizmas?.....

pritariu 2007-12-04

Tikrai geri Vycio ar Vyties argumentai, bet argi kas nors Lietuvoje paiso argumentu? Svarbiausia yra interesai, kuriais permirkusi biurokratija nuo virsaus iki paliulionisku apaciu. Sazine ir talentai sau, demagogija ir grafomanija sau. Viena viltis, kad nedaugetu rimtais menininkais save laikanciu, kurie savo noru sutiktu tarnauti antruju kilimeliais po kojom.

Vytis 2007-12-02

Skaitant šio straipsnio komentarus, ypač bernardinai.lt, nesunku pastebėti, kaip biurokratai ir grafomanai, atsišaudydami į straipsnio autoriaus teiginius, spekuliuoja valstybės abejingumu pačiam menininkui (už knygas , straipsnius nemokami honorarai!) ir neva mirtinai būtinu “trąšos” finansavimu, kad ant to sh… , girdi, išaugtų kokybiškos gėlės. 1.Visų meno sričių grafomanams svarbiausia ne honoraras, o pasitenkinimas, kad ir jie žiūrėk jau menininkai. Jiems to užtenka, o nauda yra tik kūrybinėms sąjungoms, kurios prisidengę grafomanų sąrašais (kiekiais)argumentuoja kiek daug pinigų joms reikia. Švaistant pinigus grafomanams, basi (be honorarų) lieka ir talentingi menininkai. 2.Jeigu valstybės dotacija būtų skirta konkrečių autorių honorarams už naują kūrinį, o ne sąjungų valdžios verslui su leidyklomis finansuoti, viskas atsistotų ant savo kojų. Turėtų būti tokia dotavimo metodika, pavyzdžiui literatūroje: valstybė finansuoja autoriaus talentą, įrodytą nauju kūriniu (rankraščiu), o ne popieriaus, poligrafijos pramonę, sąjungos tranų sėdėjimą poste. 3.Taigi, valstybė perka turinį, o jau ponai kūrybinės sąjungos vadybininkai-pirmininkai turi suieškoti savarankiškai, iš rėmėjų pinigų, už ką tą valstybės remiamo menininko kūrinį išleisti. Tai turėtų būti jų tiesioginė pareiga, atsakomybė ir pagrindinis darbas. Va, tada būtų tiesa, ir šviesa. Tada būtų aišku, ką veikia kūryb. sąjungos vadai, kurie dabar tik parazituoja )be jokios asmeninės atsakomybės ir įtampos) garantuotai gaunamų biudžeto dotacijų paunksmėje………………… 4. Panašiu būdu pirmiausia turėtų būti finansuojama ir kitų meno rūšių produkcija. Ne už pažadus sukurti, ne už miglą, o už tai, kas sukurta, už faktą. Išimtinai patikėti pažadais ir juos iš kalno apmokėti iš biudžeto vertų žmonių Lietuvoje per visus menus yra gal tik kelios dešimtys. O valstybės pinigai tos pačios valstybės užsimerkus ištrupinami šimtams ir tūkstančiams nežinomųjų arba jau seniai be prošvaiščių žinomiems grafomanams. Kalbu ne tik apie literatūrą, nors ji čia aktyviausia. Nori įrodyti, kad esi vertas, pradžią susikurk pats, už savo ar rėmėjų pinigus. Įrodei, prašyk dotacijos . Tada jau įsijungia anksčiau minėtas kūrybinės sąjungos vadybos mechanizmas, nes valstybė turi remti pirmiausia turinio autorių, o ne jo darbo ir talento vaisiais mintantį neva kūrybiniais klyksmais prisidengusį biurokratijos verslą.

do-do 2007-12-01

Tai kas cia parasyta yra taip aktualu, kad net nebera ka pridurti.

terese 2007-11-30

Sitas pats tekstas diskuotuojams ir saite bernardinai.lt, kuris jau seniai nebeaiskus su kuo, uz ka ir del ko. Pamaldumo skyrelyje siandien yra ten labai sio teksto herojui tinkamas pamokslas:„Eikite paskui mane! Aš padarysiu jus žmonių žvejais“

vytis 2007-11-30

Cia rimta ir ilga kalba. Jai reikia susikaupti, nes pajudinta pakankamai pavojingas objektas. Kai susikaupsiu, parasysiu. O kad pajudinot -- tukstantis jums atlaidu.

kivi 2007-11-29

Idomu. Be komentaru.

Eglė 2007-11-29

Sovietmetyje užstrigęs mąstymas - va, va, būtent, čia visa problema

ekstrasensui 2007-11-28

Del paraleliu su Putinu jus teisus, kolega. Ka tik paziurejau filmuka. Viskas kaip is vadovelio. O kur tada zmones musu Lietuvos?

artist 2007-11-28

Jau paveiksliuko grazumas -- griuk is koju!

extrasens 2007-11-28

Jums visiems taip toli iki paliulionio, kaip rusijai iki putino.

as 2007-11-28

O as maniau, kad apie sita UABa niekas niekada nebeprabils. palengvejo.

agentas 2007-11-27

Aciu. Gerbiu autoriu. Neturiu ka prideti. Laukiu tesinio.

o 2007-11-27

O ho hoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!

abzora 2007-11-27

oho, puiku, saunuolis Mindaugai, atverei akis. Daug kas ne neitare, kokie reikaliukai verda rasytoju sajungoje. Tikrai sugriovei visus ju biurokratiskus mitus. Spaudziu ranka.

Rašyti savo komentarą
*
*