KAUNO 2007 METŲ MENININKO TITULAS LAUKIA PRETENDENTŲ 11

2007-12-13

Pagal KMN inf.

Atėjo laikas išrinkti ir pagerbti 2007 metų įsimintiniausią Kauno menininką, kuris sužavėjo Jus ne vien todėl, kad yra geras pažįstamas, draugas, tos pačios sąjungos narys, įtakingas kolega ar tiesiog giminaitis, siauro bičiulių rato lyderis, o todėl, kad šiais metais išskirtinai pasižymėjo Kaunui ir Lietuvai svarbiais darbais.

Per 2007 metus labiausiai pasižymėjusio miesto menininko rinkimus “Įsimintiniausias Kauno menininkas 2007“ skelbia Kauno menininkų namai. Išrinktasis (-oji) bus iškilmingai paskelbtas ir pagerbtas 2008 m. sausio 11 d. Kauno menininkų namuose.

Jo (jos) vardas bus įrašytas ant skulptūrinės Stasio Žirgulio kompozicijos „Sparnuotoji kolona“.

Tęsiant 1998 metais pradėtą tradiciją, visi miesto žmonės ir Kauno svečiai kviečiami  dalyvauti rinkimuose.

Kauno kūrybinės sąjungos ir aktyviausi kauniečiai jau pateikė savo pasiūlymus:

Dailininkų sąjungos Kauno skyrius rekomenduoja dailininkę Jūratę Rekevičiūtę už aktyvią, ryškią ir įsimintiną 2007 metų parodų ir projektų veiklą.

Fotomenininkų sąjungos Kauno skyrius iš kitų kolegų išskyrė fotomenininką Gintarą Česonį už fotoalbumus „Tėvas Stanislovas“ ir „Pasivaikščiojimai po Kauno tvirtovę“.

Rašytojų sąjungos Kauno skyrius rekomenduoja poetą, eseistą Donaldą Kajoką už pirmąjį romaną „Kazašas“.

Tautodailininkų sąjungos Kauno bendrija norėtų pagerbti tautodailininką, kryždirbį Adolfą Teresių už sėkmingą dalyvavimą respublikinėje konkursinėje liaudies meno parodoje „Aukso vainikas“.

Kitų kūrybinių sąjungų Kauno skyriai, suprasdami, kad pretendentas turi būti ypač ryški metų figūra, pasielgė garbingai ir, įvertinę realią savo srities metų kūrybinio konteksto situaciją, nepasiūlė nieko. Kiti gal nepasiūlė dėl aplaidumo.

Grupės kauniečių manymu, garbingo titulo nusipelnė architektas, architektūros istorikas, akademikas Algimantas Miškinis už tai, kad visą gyvenimą savo lėšomis kauptą milžinišką Lietuvos ir pasaulio vaizduojamojo ir taikomojo meno kolekciją neatlygintinai padovanojo Kaunui.

Senojo Kauno pagarbaus modernizavimo šalininkai norėtų, kad išskirtinai būtų pagerbta ypatingu jautrumu istoriniam paveldui jau ne vieną dešimtmetį ir ne tik Kaune pasižyminti architektė Asta Prikockienė, šįmet savo išskirtinį talentą pademonstravusi harmoningu praeities ir šiuolaikiškumo dialogu T.Daugirdo gatvėje kuriant viešbutį „Daugirdas“.

Jūsų nuomonė apie Kauno menininkus, kuriančius Jums ir Jūsų svečiams, mums tikrai labai svarbi.

Nusprendę, kuris miesto menininkas 2007 metais labiausiai įsiminė, parašykite jo vardą, pavardę, kūrybinius darbus, o taip pat -- savo vardą, pavardę, adresą.

Savo balsą – laišką siųskite mums adresu:

Kauno menininkų namai

V.Putvinskio g. 56

LT – 44211 Kaunas.

El. paštu: kaunomenai@yahoo.com

Faksu: (8 37) 22 72 22 iki gruodžio 23 d.

Kviečiame galimus Kauno kūrybinių metų lyderius argumentuotai siūlyti ir portale www.kamane.lt .

Menininkų namų kolegija - (kompozitorius Vidmantas Bartulis, kompozitorė Dalia Kairaitytė, fotomenininkas Mindaugas Kavaliauskas, dailininkas Eugenijus Nalevaika, solistas Giedrius Prunskus, menotyrininkė Vida Savičiūnaitė, aktorė Rūta Staliliūnaitė, tapytojas Gintautas Vaičys ir aktorius Viktoras Valašinas) iš kūrybinių sąjungų ir Jūsų pasiūlytų kandidatų išrinks ryškiausiais darbais mieste ir šalyje pasižymėjusį Kauno kūrėją, vertą tituluoti „Įsimintiniausio Kauno menininko 2007“ vardu.

Įsimintiniausio Kauno menininko titulą iki šiol pelnė :

1998 m. aktorė Jūratė Onaitytė ir smuikininkas Vilhelmas Čepinskis

1999 m. dailininkas Romualdas Čarna

2000 m. solistė Sabina Martinaitytė

2001 m. aktorė Rūta Staliliūnaitė ir skulptorius Leonas Strioga

2002 m. skulptorius Robertas Antinis

2003 m. kompozitorius Giedrius Kuprevičius

2004 m. poetė, aktorė Daiva Čepauskaitė ir dirigentas Petras Bingelis

2005 m. kompozitorius Vidmantas Bartulis ir fotomenininkas Romualdas Požerskis

2006 m. poetas, eseistas Kęstutis Navakas ir fotomenininkas Romualdas Rakauskas


Skaityti komentarus
Rašyti savo komentarą
*
*