Rašyti savo komentarą


re 2011-06-15

Senia taip maloniai ir naudingai neskaiciau apie Kampa. O kurgi ir paskaityt?

matosi 2011-06-15

Kamanes tekstai rubriku eiluteje -- akis badohappy Pries pat akis

geras 2011-06-15

Geras tekstas, tik vos radau. Reikėtų Kamanės tekstus kaip nors į viršų iškelti. Būtų gerai ir autorių e-mail'us rašyti, jei jau internetinis dienraštis. Komentarai dabar jau toks sukompromituotas žanras, kad net kultūringuose portaluose rimčiau ir nepasišnekėsi. Papriekabiauji štai kaip aš ir viskas.

v. 2011-06-15

Aciu ir tau, Simona, kad rupiniesi savo tevu. Sekmes tau, mieloji.

simona 2011-06-15

Aciu jums visiems uz tai kad kalbejote apie Kampo kurybe, o ne apie gyvenimo buda. Aisku jei nebutu buve gyvenimo budo, gal ir kuryba kitokia butu. As nieko apie jo kurybini gyvenima is tikruju - IS TIKRUJU - nezinau pvz Elenos: Labai domėjosi japonų grafika, graviūromis. Instituto laikais jas studijavo, labai daug apie tai diskutuodavome. Katsushika Hokusai ir Utagawa Hiroshige buvo išstudijuoti nuo-iki. Visas tas Kampo tapybinio gesto tikslingumas yra neatsitiktinis, jis išplaukia iš piešinio tikslumo. Ir tapyboje yra tas tvirtumas, nors ne visi darbai vienodai pasisekę." \Elena\ o juk paskutinis darbas buvo samurajus. Dekui dar karta uz gera straipsni ir uz tai kad nepamirstat. Simona

to jaja 2011-06-15

na, kam tokias nesamones pliurpti? Juodame kataloge labai daug klaidu, kai kurios iliustracijos apverstos. Uzkliuna, kad blizgus popierius? Bet ziurekit, Martinaicio albuma neseniai matini visa isleido - ir ka? Neskamba. Sakyciau, gliancas butu geriau tikes. O Kampui - juo labiau.

aciu 2011-06-15

Puikus tekstas. Labai brangu, kad prisimineme Kamputi.

Ideja Kaunui 2011-06-15

Taigi, Kaune reikia iamzint Kampa -- mirtinai reikia. Kauno vicemerui Buskeviciui mirtinai norisi kulturines veiklos, ziur http://www.kamane.lt/lt/atgarsiai/kita/kitatgarsis253 . Tai duokim zenla "fas" ir Kauno miestas pastatys brangu paminkla europinio lygio tapytojui R.Jankauskui-Kampui. Kaunas rekia, kad jam reikia ideju. Kavinukese savaitgalio vakarais tuntuojasi idejas skleidziantis jaunimelis be ideju. Tai duokit ideja -- rimta ir galinga. Pamink;as \kampui Kaune -- svarbu gerai ivyniot i priesrinkimine koncervu programa ir Kampas bus auklstesnis uz Vytauta. Jiems gi bertybes nesuvokiamos. Naudokimeshappy

dar 2011-06-15

like kartu gerusiu ir tapyba kaulinusiu draugeliu..............gali prisidet savo kisenes patustindami,ne vien tik prisimindami..............o gal profesinis ''kuklumas'' neleidziaj

Jaja 2011-06-15

Ta knyga atrodo kaip sovietmeciu. Norisi pakalusti, kaip iseina, kad geram menininkui - mazai pinigu, blefams ir nesamonems - daug pinigu. Pripazinkim, knyga atrodo nejaukiai - gliancine, reprodukcijos visai visai blogos, dizainas viduje hm hm. Vargsas Kamputis. Vertinu p. Simonos ir kitu dariusiuju knyga pastangas, ir vis delto... Kaip ilgai kultura vegetuos tokioj zeminancioj padety ir zeminsis toliau? Na o tie, kurie graibsto Kampo paveikslus, neghi jie nenorejo, kad knyga butu reprezentatyvi? negi gaila atgniauzti savo kumsteli ir atiduoti Kampo labui keleta simtu? Kada baigsis tas begediskas savanaidiskumas? Juk visi pralose. Knyga yra, ir kartu nera, nes kam tu tokia bjauria parodysi? Man tai jau geriau tas mazas juodas katalogiukas.

Sima 2011-06-15

Kolektyvine mintis uzciuope esminius dalykus. idomu, norisi isiminti, ypac Simo, Elenos, Ramintos zidzius. Gerai, kad neliko tas pokalbis vien yik ore, ties galerijos lubomis.

Klaipeda 2011-06-15

Kiekviena karta turi savas istorijas. Mano karta garbina ir gerbia A.Martinaiti. Jaunesni jo nelabai pazinojo, turi Kampa. Abu geri menininkai europinio masto. Musu su visom kalbom neliks, jie liks. Su salyga, jei kas nors puoseles ju atminima, skleis kuryba. O tai vyskta tik priesokiais, siaurai, trumpai, Tai daug nesitikekim. beje, atsimenu, kaip nuo Kampo (alkano, girto ir t.t.) visi sukdavosi, nes buvo "atsibodes". Bet negi ipusi tautai kilniadvasiskumo? Kiekvienas rupinasi savo darbais. gerai, kad dar nors priesokiais atsiranda menotyrininku ir zurnalistu.

nuomone 2011-06-15

To shakes. Kiek supratau istorikui trūksta pačių tapytojųkų tekstų - ne interviu, ne susitikimų citatų. Kam dabar čia žmogų niekinti kaip kokiame Delfyje? Ir taip nedaug kas išdrįsta komentarus parašyti, nors Kamanėje tokie užsipuolimai "šakėmis" - retenybė. Žinau, kad daugeliui patiko Vaitkūno žmonos, kuri taip pat tapytoja, prisiminimai. Kalbama, kad daug ką apie jį užrašiusi ir pati savo tapyboje geriau susivokė, todėl pastaruoju metu daug įdomiau tapyti pradėjo.

shakes 2011-06-15

Na, jus, "istorike" -- genijus. Prajuikinote. Trumpiausioji Jusu mintis -- "Kodel patys menotyrininkai ar tapytojai negaletu padiskutuoti tomis temomis. Na, jiems patiems, gal viskas ir aisku, taciau bendros proceso apzvalgos niekur nerasi." -- tiesiog dekoja siam tekstui. Gal atsitiko tokia nelaime, kad Jus su savo mintimis nesusitinkate? Taigi cia ir yr apats smagumas, kad cia apie Kampa kalba tapytojai ir menotyrininkai. Kurgi tu, zmogasu isvis ziuri? Gal dar intelektualu jautiesi. Gal net rinkimuose dalyvauji? Siaubas ant siaubo. Smegenu tamsybes siaubas.

istorikas 2011-06-15

Pagaliau normalesnis tekstas apie praejusio amziaus pabaigos tapyba. Ir tai tik tuomet, kai kas uzraso. Kodel patys menotyrininkai ar tapytojai negaletu padiskutuoti tomis temomis. Na, jiems patiems, gal viskas ir aisku, taciau bendros proceso apzvalgos niekur nerasi.

gerbeja 2011-06-15

Rimvido kurybinis gyvenimas tragiskai trumpas, bet per ta trumpa jis padare tiek, kiek kiti 7 -- padoriai ir sveikai gyvenantys per desimtmecius. Labai idomus ir nuosirdus dailininku, architekto, kritikes pasisakymai.

Rašyti savo komentarą
*
*