Rašyti savo komentarą


žanro grynumas 2009-12-30

apologetai, aišku, neadekvačiai ten pasitaškė. Bet man tai užkliuvo ir Speičytės recenzija, kurioje teigiama, kad Sabaliauskaitės romano negalima vadinti istoriniu o jis prilyginamas kam tik nori - surogatui, simuliakrui ir pan. Ir juokingiausia, išvardijami tokie priekaištai, kad pagal juos istorinio romano apibrėžimo tada neatitinka net "Trys muškietininkai", nekalbant jau apie kokį M.Driuoną ar U.Eco. Autorei siūlyčiau net nekreipti dėmesio į tokias, pavydo ar šiaip piktumo padiktuotas "recenzijas".

knygius 2009-12-30

Rimtas rasinys, bet tarpais vis tiek filologyno kvapelio esama. Ar taip svarbu mums tie zanru apibudinimai (lentyneles)? Nelabai svarbu. Knyga yra puiki, pralenke visus "Suokalbyje" nuvargusius nuo vyno rasytotojus ir kritikus, todel visos stovyklos erzeliuoja. O labiausiai tai nesutinku su E. Valienes mintimi, kad knygai - ne preke (teksto pabaigoje). Knyga tikrai preke, tik kilnesne. Pagaliau rasytojo darbas apmokamas pardavus knyga. jei daugiau apie tai leidejai galvotu, turetume maziau pompastisku ir brangiu, neidomiu, kvailu knygu.

doctor 2009-12-25

Kulturingas tekstas, gaila, kad taip daug demesio skiriama "antikritikos" ligoniui. Bet gal tai kaledinis gailestingumas, atida, kuri irgi reikalinga , kad ir agresyviems ligoniams.

Rašyti savo komentarą
*
*