Rašyti savo komentarą


klausimelis 2009-08-18

Bet gi, kas ta autentika? Gal jau metas pazvelgt i tai giliau. O kodel mes neisterikuojam, kai matom pastata su gotikiniais rusiais, barokiniais frontonais ir klasicistiniais papuosimais... tada viskas gerai? Kodel neatkast visko, ka turime is pilies - butu autentika, o salia pastatyt "alia' pili, tiesiog atkurt is vaizduotes, jei nera dokumentu. Niekas nuo to nenukentetu ir nors kokia pili turetume, kuri po 500 metu irgi butu didele vertybe.

o dieve 2009-08-06

Kai man sako "merdi Maironio muziejus", noriu is deklo traukti pistoleta.... Gal greiciau merdi to muziejaus vadovu sazine? Pagal tokio muziejaus gabaritus is visu fondu, ministerijos ir savivaldybes pastoviai gaunamos dotacijos plaukus privercia pasistoti. Ar p. Ruseckaite, tarp uzsiemimu poetiniais ir labai netalentingais svaiciojimais mano kitaip? Gal direktorei reiketu uzsiimti direktores -- vadybininkes darbu, o ne aktore vaidinti?

edma 2009-06-23

O gal geriau i kauno muziejus investuoti (Kaunas - muzieju sostine, ju turime 50), o ne butaforijas uz milijonus statyti??? PS Mairinio LIETUVIU LITERATUROS muziejus senai merdim Ciurlionio galerijai pinigai sustabdyti, o cia...

kapitonas 2009-06-18

Tai yra baisu, tiesiog pasisaipymas is paveldo. Geriau nieko nedaryti nei daryti kabancia butaforija. Megstu moderius spredimus ir modernia architektura, bet ji neturi vietos kauno pilyje. Cia turi buti atstatyta arba pilis tokia kokia ji buvo arba palikta taip kaip yra. Modernus sprendimai gali buti taikomi statant aplinkinius pastatus, bet tik ne isdarkant senaja pili. Man bus bloga vien paziurejus i si "atstatyma" jeigu jis toks bus. Profai ne profai, bet kai sako, kad jiems svarbus tik "jaunimas ir issilavine zmones", parodo, kad visi kurie turi kitokia nuomone yra ju nuomone "neissilavine" ir "seniai". Tai maziausiai izulu. Nuomoniu yra visokiu... o issilavinomo gal tiems profams patiems siektiek truksta, nes neviskas baigiasi ties architekto diplomu...

jaunas 2009-06-15

Negaliu atsistebėti kai kurių žmonių bukumu. Jums išsilavinę žmonės, profesionalai, specialistai sako - nėra iš ko pilnai atstatyti, neišliko pakankamai informacijos, visi tarptautiniai architektūros reglamentai tam prieštarauja, galų gale tai yra kaimietiškas požiūris - pseudo senovę statyti, o iš Vilniaus Valdovų rūmų visas protaujantis pasaulis juokiasi, tai tik pavyzdys, kaip negalima daryti... Aš nespecas ir architektūros pasauliui nepriklausau, esu eilinis kaunietis, bet gerbiu profų nuomonę, o be to ir pačiam užtenka proto suvokti, kad "visa pilis", tokia, kaip "buvo" yra totalus absurdas, falšas ir kičas.

pilis 2009-06-15

vat as siulau atkurti visa pili, tada butu i ka ziureti, pritraukti daug ekskursiju is lietuvos ir uzsienio turistu, beto turetume grazu kauno simboli, kaip kad vilnius trakai juk trakai jai ne ju pilis tai mazai kas tuos trakus zinotu.. o kiek ten ekskursiju turistu kiek galima is to pinigu surinkti... ??? as kaip kaunietis noriu visos pilies juk ir taip nieko neturime... kad vilnius kazkokius valdovu rumus is nieko atkurti tai gali.. o kad kaunas tai jau ne, nors labai daug islike ir gerai issilaike pamatu, sienu ir t.t. beto padarykite daugiau ir tiksliu archeologiniu kasinejimu istirkit aplinka ir atsiklauskit paciu kaunieciu! o ne kiskit savo mastymo. butu grazu i ka paziureti o ne i kelias sienas...

pritariu Mikšio projektui 2009-06-07

Arch. Mikšys suprojektavo teisingą Kauno pilies atstatymo projektą,laikydamasis visų tarptautinių paveldo konvencijų,chartijų ir memorandumų. Tų "patriotų" reikalavimai astatyti Kauno pilį "kaip nori žmonės" gali baigtis Kauno apsijuokimu prieš civilizuotą pasaulį.Gal jau užtenka Valdovų rūmų Vilniuje- gelžbetonio konstrukcijomis paremto renesanso?

a 2009-06-07

Man tai keista, kad visi tų norvegų fondų bijo ... niekas nenorės jokių teisių ir pan. Žinote yra pasaulyje toks dalykas kaip filantropija. Svarbiausia, kad vietiniai jų neiššvaistytų ir sau gėdos nepasidarytų. Tikrai šaunu, kad neinama Valdovų rūmų kičo keliu, o labai taktiškai atskiriama sena nuo naujo ir naudojamos kokybiškos medžiagos ir sprendimai. Sėkmės ponai architektai atsilaikant prieš blogą prašvinkusį skonį. Beje pasiūlymas dėl tų matomų laiptų ... ar ne geriau juos būtų pakeisti į rampą, kuri savo lengvumu sukurtų teigiamą ryšį tarp pilies kiemo ir pačio mūro ?

alex 2009-06-05

Kauno pilis issilaike pakankamai dideliu autentiskumo turiu. Butent ji ir reikia issaugoti, kaip siulo K.Miksys. Visa kita yra istoriniu berasciu klyksmai. Arba -- is Kauno desru kaimeliu kilusiu "valdovu" uzgaidos .../ Laikykites , protingi vyrai ir moterys. Sitie desru kaimeliu mafijozai eis ir praeis, o Kauno garbe reikia islaikyti. Islaikysit -- Jusu vardai bus nepamirstami per amzius!

neris 2009-06-05

Vat man irgi tie norvegai "uzkliuvo". Nes kas moka, tas ir muzika uzsako..... O siaip tai labai rimtas projektas ir labai profesionaliai bandoma issaugoti Kauno pilies tikraja verte. Tik nepasiduokit kico ir "kauno valdovu" spaudimui! Sekmes.

Kauno pilis 2009-06-05

Ačiū už šį protokolą, nes vien girdint gandus apie pilies atstatymą, susiformuoja labai neigiama nuomonė - atrodė, kad ruošiamasi daryti tokį pat baisų simuliakrą, kaip Valdovų rūmai. Pasirodo, jog ne, ir tai labai smagu. Tik įdomu - kuo čia dėti norvegai? Jie investuoja lėšas, ar tai reiškia, jog jie turės kažkokių teisių į pilį?

Rašyti savo komentarą
*
*