2017-10-30 Videointerviu su aktoriumi Gediminu Girdvainiu

Aktorių Gediminą Girdvainį žino kiekvienas mylintis teatrą ar kiną žiūrovas. Beveik 50 metų, skirtų darbui scenoje, negrimzta į užmarštį, žmonių prisiminimuose išlieka daugybė aktoriaus suvaidintų personažų.

G. Girdvainis save vadina vienišiumi, uždaru žmogumi. Interviu duoti jis nemėgsta, nedaug jų ir tėra. Aktorius yra taupus žodžiui, tačiau išraiškingos jo akys ne retai pasako daugiau ir tiksliau nei išbaigti sakiniai.

„Patyriau labai daug neteisybės, o kovoti – aš nekovoju. Todėl, kad yra beprasmiška. Būdavo be galo skaudu… <…> tas tęsiasi, žinote, visą gyvenimą… Na ir dabar“, –  interviu metu sako šiandienos teatro mohikanas.

G. Gidvainis – profesinės meistrystės etalonas, nuo pat jaunystės daug ir sunkiai dirbęs dėl savo pašaukimo. Norisi tikėti, kad šiandienos jaunų aktorių karta, kuri ir nevadina teatro namais, suvokia savo profesijos perspektyvas. Aktoriaus brandai reikia laiko, sugebėjimo išlaukti savo vaidmens, valios ir nepertraukiamo darbo.

Lietuvos teatro sąjunga pristato tęstinį videoprojektą apie žymiausius ir svarbiausius vyresnės kartos teatro menininkus. Videointerviu jie dalijasi savo išskirtine kūrybine patirtimi ir atsako į įvairius klausimus apie kūrybą, menininko profesiją, gyvenimą teatru.