Rašyti savo komentarą


zosele 2010-08-16

Reta arba nei viena paroda Lietuvoje susilaukia 3-4 recenziju. Su sita taip ivyko. reiskai, giliai uzkabino, reiskia, liecia, nes neatsiskaite Lietuviai su praeitimi, dar tikrai neatsiskaite. Ir ne kad salomejas nubaustu, bet kad patys issispaviedotu. tai pirma pamokele. O antra - man buvo idomu susekti, kuri recenzija (Kamanes, kulturpolio, Naujojo zidinio vertibgiausia). Turiu pasakyti, mano nuomone, zinoma, kad Kamane ir Kulturpolis su savo autoremis nurunge prof. Irena vaisvilaite, parasiusia i pasiputusi katalikiska zurnala "Naujasis zidinys-Aidai". Jaunensiuju svarstymai ir izvalgos man idomesnes.

une 2010-07-07

Jolanta pasauli matuoja pagal save. Is tiesu tai idomi paroda, vercia susimastyti. Analogiju su siais laikais pilna. Galvoju, kazkoks prakeikimas, kaip letai keiciasi Lietuva. Jolantos pasisakymas kaip tam tikras simptomas - miescioniui visad idomu tik jis pats ir jo namai ar kiemas. Visur tokiu labai daug. Bet visur yra nestoras sluoksnelis intelektualiai aktyviai gyvenanciu zmoniu (dirbanciu mena, rengianciu parodas ir ju aptarimus). Man atrodo, kad lygiuotis reikia butent i juos. Tendencija lygiuotis i duonos valgytojus ir alaus gerikus - tikrai bloga tendencija.

Jolanta 2010-07-02

Gal du zmones ir susimaste apie tas problemas, kurios cia iskeltos. tai kuratore ir recenzente. Visiems kitiems visai ne tai galvoje. Galvose - tik as pats, menininkas, ir parsiduosiu bet kam, kas duos pinigo. Sita straipsni - i dailes istorijos toma, kurio, beje, apie XX a. II puse taip ir nera. Tai dar syki parodo, kad problema neaktuali. Nors pripazistu, abi GJ ir RA profesionalios. Irgi jau retenybe. Respect.

zmogus 2010-07-01

Nelyginkim nieko. Manau, kad niekas nenori buti i nieka panasus. Zmogaus minciu ir dvasios keliai nenuspejami. Ir Lietuvos aktualijos ta rode ir rodo siandien. O istorija zinoti, prisiminti reikia, todel gerai tokios parodos.

talka 2010-06-30

Apie puse LR nepriklausomybes laiko destau humanitariniams studentams, pastebejau daug idomiu dalyku -- iskyrus jaunimo dabar naivuma, idealizma. Pragmatiskuma, hedonizma, gudruma siekiant pasinaudoti gera proga, netgi plesruma siekiant naudos -- taip - pastebejau ir pastebiu. Ir nuo to labai kenciu, liudziu bei pan. Todel jaunimol dabar su menininkais "anuomet" niekaip nedrisciau lyginti.

nejuokinga 2010-06-30

Visai nejuokinga, tik siurpoka. Jaunimas dabar is tiesu tokie pat naivus, kaipir daugelis menininku anuomet. Jei savai valstybei menininkai - tik dykaduoniu gauja, tai kodel nedirbti tiems kurie tavo kuryba vertina kad ir kaip ideologini instrumenta. Menininkui norisi buti reikalingu, kita vertus, ir tai, kad uz darba normaliai sumoka - visais laikais buvo kyribis stimulas, o ne atvirksciai.

zyle 2010-06-30

Perskaičiau vienu atsikvėpimu. Be proto įdomu, kartais juokinga, kartais šiurpu. Pagarba dr. R.Andriušytei, kad tokį parašė puikų straipsnį, kurį manau ypatingai įdomu skaityti studentams, bet ir senukams, bei vyresniojo amžiaus žmonėms nemažiau įdomu. Pabaigoje pagalvojau, kad dauguma inteligentų, šviesuolių,menininkų ir dabar taip elgiasi, jie vis galvoja kaip čia prie tos "partijos ir vyriausybės prisišliejus, kad daugiau pinigų duotų,kad pastebėtų, lyg tai menininkui svarbiausia,kad ideologai pastebėtų. Čia tai man buvo jau juokinga ir labai griaudu, nes menininkų laikysena nesikeičia rodos nuo sovietmečio, nes nemoka žmonės būti orūs, ir išdidūs, nebrangina savo talento. Argi negraudu matyt, kaip išprievartauti tokie menininkai,kaip Kasiulis, Ušinskas, kiti. Tikrai ačiū už tokį tekstą, kuris verčia labai apie daug ką paglvoti, palyginti skirtingų laikmečių panašų menininkų elgesį.

Rašyti savo komentarą
*
*