Rašyti savo komentarą


Pritariu to dainuotojas 2010-04-18

Kazkokia keista Kamanes komentaru sistema -- geri dalykai issimeto tarp Atgarsiu ri tarp Kamanes tekstu. Man sitas komentaras atrodo esminis, todel ji ir perkeliu:" Idomu, tamsta, Jus dainuojate tai, ka sukure kompozitorius ir poetas. Ir jums atrodo, kad galite uz ta dainele nuolat gauti teiseta atlygi. Dailininkas "dainuoja" tai, ka sukure savo talentu ir savo lesomis, bet jis, kaip suprantu, negali uz 2-3 ir t.t. savo kurinio dainavima gauti atlygio? Labai iskrypusi suvokimo sistema."

zose 2010-04-14

Patikekit, visiems uz viska bus sumoketa. Ir uz merkantilizma, ir uz gobsuma. ten, virsuje, uz viska atsiskaitysim. Ir uz parsidavima, ir uz spekuliacija Menininko vardais.

menininkas 2010-04-14

nėra prasmės ir jokios naudos ( nei dėl darbo, nei dėl ko kito) dalyvauti parodose kai tau neužmoka. nesąmone laidyti pinigus paveikslų vežiojimui, tąsytis.

dainuoju 2010-04-11

Žiūrėkit, dailininkai, bet būkim krikščionys: jūsų paveikslai yra materialus daiktas, kurį galima parduoti, o ką gali parduoti kompozitorius, smuikininkas, solistas?

to Velyku diedui 2010-04-09

Protingas komentaras. Galima tik pridurti, kad rengiant paroda, kurioje dalyvauja didelis skaicius dalyviu, daznai tik trecdalis apskritai verti honoraru. Juk ne paslaptis, kad parodon daznai kvieciami ir labai vidutiniski menininkai, nes nera is ko pasirinkti. Gaila, kad to nesupranta patys menininkai, nes visi alei vieno - "genijai".

Velyku diedas 2010-04-05

Arčiausiai racionalumo šiame straipsnyje yra Žalpio mintys. Atlygiai parodų dalyviams - optimistinis variantas, buvęs nelabai įgyvendinamas net prie geresnės ekonomikos, prie dosnesnio finansavimo. Įsivaizduokite parodą, kurioje dalyvauja bent 30 menininkų - koks turėtų būti biudžetas, kad visi jie gautų honorarus? Tas, kas yra rengęs parodų, žino, kad bent trečdalis lėšų nuo gauto rėmimo autorinių nusiskaičiuoja ir sugrįžta valstybei. Didžiausią biudžeto dalį dažniausiai suryja parodos katalogo leidyba, kuris atitenka ir pačiam menininkui. Dailės parodos niekada nėra finansuojamos taip, kad pvz. muzikos ar šokio festivaliai. Taip kad galime svajoti ir kaltinti galerijas bei kuratorius, tačiau realybė yra pakankamai objektyvi. Kitas reikalas, jei parodoje dalyvauja 1-3 dailininkai. Tuomet įmanoma jiems sumokėti padoresnius honorarus, ir tokia praktika Kaune, patikėkit, egzistuoja.

artistui 2010-03-31

Eik tu............kaku. atsiprasau... gal is teatro esi?

artist 2010-03-31

Kas man gali uzdraust "vergaut', jeigu tai man naudinga.

Rašyti savo komentarą
*
*