Rašyti savo komentarą


Kotrynai 2007-01-10

Arvydas gi raso-muziejus PAEME i savo kolekcija.Tai kur cia mitologija.As irgi siuliau savo daug darbu duoti, bet neeme,sako mazai vietos turi.

Kotryna 2007-01-09

Ačiū ir Jums, laimingai. Dar norėčiau patikslinti vieną detalę - MKČ muziejus NEPIRKO minėtųjų darbų. O vėliau jie buvo eksponuojami Žilinsko dailės galerijoje, nes tokia yra muziejaus taisyklė - parodyti viską, kas buvo įsigyta. Cituoju inventorinimo kortelės duomenis: "1999 05 10 muziejus įsigijo Claude Clarbous kūrinį "Prikalta tapyba" (1996) - fanera, akrilas, 161,5 prie 161,5 cm. Autoriaus dovana per Arvydą Žalpį". Štai taip yra kuriama mitologija apie "reikšmingus" užsienio menininkus.

arvydas 2007-01-09

gaila,kaip matau čia tikėtis nuoširdžios diskusijos beviltiška,tuo labiau kada mintys drąsiai reiškiamos tik anonimiškai (kas irgi daug ką parodo).Tad manau, jog man kaip tokiam bemoksliui čia tikrai ne vieta. Kotryna, ačiū tau ir sėkmės,nes manau susitiksim dar daug,tik žinoma ne čia.

Violai ir estetui 2007-01-08

penkias dienas zmogus kure atsakyma, bet vistiek sukure. Tai yra dziugu. Nors neko naujo nepasake, isskyrus tai, kad Meno parkas dirba be klaidos, pats Zalpys jam paciam patinka, o autore , suprantama, nieko nesupranta ir dar raso ne Meno parko bukletuku stiliumi, o o kokiu tai laikrastiniu. (suprask, mat kad redaktore gal is Lietrycio, Muzu ir t.t.t). Tai, manyciau, ne diskusija. Tai aklas savo verslo gynimas. Be abejo, visa tai geriu, negu Delfiniai pasispjaudymai, bet tai ne diskusija. Tai tik ping pongas. Kalbejimas negirdint kito, naujos kokybes tiesos nepagimdo. Todel ir pritariu Violai su estetu ir dar laukiu.

Arvydas 2007-01-07

Ačiū,Kotryna, už nuoširdžius komentarus. Niekada niekur nesu teigęs, jog kritika turi patikti KRITIKUOJAMAM, neteigiu to ir dabar.Kitu atveju nelabai matyčiau straipsnių prasmės.(čia atsakau kitiems diskusijos dalyviams). Džiaugiuosi, jog Kotryna gina savo‘‘kūdikį‘‘ir manau, jog kai kurios papildytos mintys galėjo būti straipsnyje, kas gal būtų padėję išvengti to kategoriškumo. Ir vis dėl to yra vietų, ties kuriom noriu dar stabtelti.,t.y.-drįstu abejoti ties teiginiu, jog Jūs gerai pažįstate užsienio menininkų kūrybą.Turėjau laiko pasitikslinti, jog pvz.C.Clarbous personalinė konceptualaus meno paroda vykusi 1999m. tada dar LDS Kauno galerijoje pagal to meto straipsnius ir atsiliepimus vertinta gerokai kitaip.Beje kaip ir jo darbai sukurti Kaune 1996m. plenero, skirto A.Samuolio atminimui metu.Taip pat tame plenere dalyvavo ir dar viena šios parodos dalyvė-E.Krotoff .Abiejų šių menininkų kūrinius po plenero parodos į savo kolekciją paėmė Nac.M.K. Čiurlionio muziejus ir po keletos metų jie buvo eksponuojami M.Žilinsko dailės galerijoje kartu su kitais naujai įsigytais šiuolaikinio meno kūriniais.(Nemanau, jog muziejus juos įsigijo tik dėl to, jog jie prancūzų menininkų). Visai nesiruošiu, o ir negaliu daryti įtakos Jūsų nuomonei, bet manau ,kad toks absoliutintas menininkų kūrybos vertinimas pavojingas, gal net ydingas arba tai turi būti labai įtikinama. Ir dar vienas mažas pamastymas-rašant straipsnį gal reikėtų apsispręsti kuo norisi būti: žurnaliste ar kritike .Gal tuomet straipsnis nebalansuotų ant ribos būti tokiu, kokių dabar pilna pradedant „Lietryčio “Mūzų malūnu“ ir baigiant... Taigi sėkmės, ačiū už gražią diskusiją. Beje, dar .Diskusijoje plačiau užsiminėte apie menininko A. Žalpio darbus. Kaip supratau šioje parodoje Jūs juos verti nate gana kritiškai, tačiau kaip supratau neskirstote jo į jokias rūšis, nes gerai žinote jo kūrybą.( tiesa man jo darbai visai patiko, bet čia jau tik akivaizdus mūsų nuomonių skirtumas).Tad tokios mano lyg ir abejonės ir samprotavimai.

viola 2007-01-03

Va toks dialogas man patinka. Cia tai komentarai. Suprantu ju nauda. Ir rasantiems, ir skaitantiems.

Kotryna 2007-01-02

Sveiki, Arvydai. Ačiū už pastebėjimus. Kadangi jų daug, atsakau Jums papunkčiui. 1. Žinau, kad kūrinius parodai atrinkinėjo komisija. Taip pat žinau, kad 50 procentų jos sudaro Meno parko darbuotojai. Juos, beje, gerbiu ir vertinu, straipsnyje pabrėžiu jų stiprų idėjinį bagažą. 2. Niekada neteigiau, kad Meno parke nebūna aukšto lygio užsieniečių parodų. Viena labiausiai šįmet įstrigusių man asmeniškai - Lorenzos Basili darbų ekspozicija. Džiugu, kad mažai galerijai pavyksta prisikviesti įdomių, talentingų menininkų, kurie IŠ TIESŲ atspindi, kas vyksta AUKŠTAJAME mene už Lietuvos ribų. Ko nepasakyčiau apie eilę kitų, pasikartosiu, antrarūšių menininkų, kurie gadina minėtąjį, teigiamą įspūdį. Pagal vieną kūrinį menininkų neklasifikuoju, vadinasi, esu mačiusi jų darbų anksčiau, ir jie man nepasirode esantys tų šalių meninės kūrybos reprezentantais. 3. Nesuprantu, kuo čia dėta paroda "101,3 km". Menininkų patekimas ar nepatekimas vienon ar kiton parodon jokiu būdu neatspindi jų bendro kūrybos lygio. 4. Erdvių gausa ir įvairovė savaime nėra minusas, sakyčiau, atvirkščiai -pliusas, priduodantis dinamikos. Visiškai sutinku dėl erdviškumo būtinybės. Kalbėdama apie erdves, norėjau pasakyti, kad tikrai įdomūs ir vertingi Ultimos kūriniai galėjo tilpti vienoje galerijoje, t.y., jų nėra daug. 5. Menininko vardas negundo manęs liaupsėms. Tarkime, Arvydą Žalpį laikau gabiu kūrėju, tačiau paskutinis jo kūrinys iš įdomaus kėdės ciklo man neatrodė vertas odės. Galėčiau pavardinti ir daugiau paradoksalių neatitikimų tarp vardo ir eksponato parodoje. 6. Apibendrinu kritiką, kurią išsakiau Meno parkui, kaip galerijai, kuri ir pati organizuoja, ir skolina erdves bei vardą kitų organizatorių parodoms. a) Verčiau surengti mažiau, arba mažesnes parodas, bet tikrai vertas plojimų. b) Užmegzti ryšiai su užsieniečiais nereiškia, kad negalima abejoti jų eksponavimo Lietuvoje prasmingumu. Didžiausios sėkmės perspektyviai galerijai.

Arvydui 2007-01-02

Gerb. Arvydai, smagu skaityti isvystyta minti. Kilo klausimas: kaip turetu atrodyti PROFESIONALI, OBJEKTYVI KRITINE recenzija, kad ji Jums patiktu. Kad ji PATIKTU KRITKUOJAMAM. Iki siol visos kritines re cenzijos menininkams buvo neprofesionalios, o visos panegirikos, netgi kvailiausios ir tusciausios buvo auksciausio lygio menotyra. Jusu atsakymas ko gero labai daug ka paaiskintu. Visiems visu sriciu kritikams ir ju tekstu skaitytojams -- meno vartotojams. Ir... remejams.

Arvydas 2007-01-02

Vien noro rašyti straipsnius,skelbti apibendrinančius teiginius ar išvadas-neužtenka.Tam reikia gilesnės,atidesnės situacijos analizės,ži-nojimo ir savaime aišku-profesionalumo. Pribloškia teiginys apie Meno parko neatsispyrimą ''masiškumo pagundai'' ir'' besaikes ambicijas''.Autorė turėtų suvokti(jei ne-derė- tų pasitikslinti),jog kūrinius parodai atrenka žiuri ir galerijos vadybininkai nenurodo žiuri nariams kiek ir kokių darbų atrinkti. Dar labiau stebina autorės sekantis absoliutintas teiginys apie galeri- jos ryšius su užsienio menininkais.Kiek atmenu 2006m.galerija kaip nei vienais metais pristatė menininkų,dalyvavusių Venecijos bienalė- je,Kaselio ''Dokumenta''ir t.t kūrybą.Matyt autorei reiktų reikliau pa- sitikrinti žinias apie ''pirmarūšius' ir ''antrarūšius'' menininkus, gal net pagilinti savo suvokimą šiuolaikinį meną.Beje,manau, jog galerija kviečia užsienio autorius ne tam, kad ''suteiktų Meno parko rengi- niams prestižo'',o padėtų labiau susivokti kas vyksta mene už Kauno ribų.Dar keisčiau atrodo ir tai,jog autorė pagal vieną kūrinį taip drą- siai dėlioja menininkus į jau minėtas rūšis.Esant tokiai sampratai,tie Kauniečiai,teikę projektus ŠMC rengtai parodai 101,3km ir kuratorių neatrinkti-jau turėtų atsidurti ''antrarūšių''lentynoje? Manau net ir pusiau sumažinus eksponuojamų kūrinių skaičių,jie vis tiek turėtų būti eksponuojami trijose erdvėse.Šiuolaikinio meno kū- rinys ypatingai reikalauja erdvės .Sakyčiau dėl per ankštų erdvių šio projekto paroda labai nukenčia. Ir paskutiniai pamąstymai-ryškėja tendencijos,jog kai kurie rašan- tieji analizuoja ne konkrečią situaciją(meno kūrinį), bet pirmiausia atsižvelgia į menininko užimamą ''pripažintinumo'' vietą meno pasau- lyje.Taip matyt lengviau... Štai tokiose situacijose labiau tiktų paskutinis autorės straipsnio saki- nys apie principingumą,vadybą,aukas ir kieno sąskaita tai daroma.

kitam 2007-01-01

Su Naujais! Kol nepasakei jokios minties atrodai kaip ir protingai. Bet gerai butu ja isgirsti, pamastyti, kartu pasvarstyti. Taigi visinorim, kad mums butu geriau,

KITAS 2007-01-01

Oi,,,Vaidai,Vaidai"

vaidas 2006-12-31

Arteja laikas pasisveikinti is padekoti vieni kitiems uz praejusius metus. Nors jau esu siek tiek gaves velniu nuo Kotrynos, bet visdelto, dekoju, kad si jauna menotyrininke su dideliu rupesciu ir profesionalumu stebi dailes procesus ir bando juos analizuoti. Kas labai svarbu ir brangu. Juk tai tik pradzia. Jeigu ji nepalus nuo musu, kritiskas pastabas atmusinejanciu kumsciu, po 5 ar 10 metu K.Dzilavjanaite bus Lietuvos autoritetingo menotyros elito gretose. Sekmes jaunai autorei ir kantrybes jaunus autorius auginanciai Kamanei. Pabukim laimingi.

dairausi 2006-12-30

dairausi jusu, "Vidai", nepavirsutinisko, gilaus, komentuoti verto straipsnio ir niekaip nerandu. Kazin kodel?

vidas 2006-12-30

dar vienas be komentaru tos pacios autores straipsnis.Nesuprantu kam reikalingi tokie pavirsutiniski straipsniai

studentas 2006-12-30

Klausimukas.Jeigu Morkunas nufotografuotu kateteri ivesta i savo pimpi ar cia butu narciziskas susitelkimas ties savo isgyvenimais ar irgi universali savoka-naturalistiskas skausmas.

sara 2006-12-29

Ir i Meno parka islinko nuobodulys, panasus i tvyranti Paveikslu galerijos ekspozicijose, isskyrus, zinoma, viena kita (E.M., pvz.).

Jonas 2006-12-29

Pamastykim placiau, kokie sie metai Kauno parodu salese buvo. Sakyciau, prastoki. Akvarele - tvarkoje, Markunas - ok, 101,3 km - issisokimas, bet laaabai reikalingas nesveikiesiems "Kauno menininkams" (p.s.: yra tokia spec. menininku invalidumo kategorija, kurie ne tik i Venecijos bienale neziuri nuvaziave i Venecija, bet ir i Vilniaus SMC neuzsuka). O Meno parkas, ka nepastebejote, jau seniai, keli metai neparodo geru parodu, gero lygio meno. Antanavicius, Cukermanas - istorija, ne procesas. . issikovojo pozicijas, yra ten malonus zmones, o tai taip reta, uz tai juos mes mylime. Bet kokybe, meno nervas, itaka meno procesams ir zinoma, diskusiniai objektai is ten jau irgi seniai kazkur dingo/ arba nebuvo pastebeti ir atvezti darbuotoju. Sutinku su kritike, kokybisko meno beveik ner ir toje Ultimoje. Kuratore turbut nekalta, jei nera stipriu darbu, is kur juos imsi, uz menininkus nesukurs. O kodel nera - skaitykit is pradziu. Su naujais metais sveikinu visus, ir gabius, ir piktus, ir darbscius, ir ambicinguosius.

surris 2006-12-29

Labai tikslu-Panoptikumas-prideciau- prozektoriumas

Kotryna 2006-12-29

Jei nufotografuosite 10 Lt kupiūrą, menininku nuo to netapsitehappy O jei rimtai - kas konkrečiai jus piktina - pats meninis objektas? Taip, jis banalus ir netgi demonizuotas, tarsi netinkantis meninei kūrybai iš esmės. Todėl autorė jį ir renkasi. Nuveldama iš vilnos, Giedrė jį ir archajiškai aprauda, ir devalvuoja. Kūrinyje įdėta ir darbo, ir minties (nuo politinės iki filosofinės), ir medžiagiškumo, kurio reikalauja paroda. Kalbant apie profaniškumą, parodoje yra kur kas akivaizdesnių jo pavyzdžių. Beje, eksponatus reikia žiūrėti gyvai, nes nuotraukos neperteikia jų paveikumo ir kitų pliusų ar minusų.

limonas 2006-12-29

O tas kurinys, kuris vadinasi -- Giedrė Kriaučionytė "In memoriam Lt" ar tai nera visiska meno prostitucija/ profanacija? Tai dabar as nufotografuosiu 10 lt kupiura, tai jau ir as busiu menininkas? PAGALVOKIT Kotryna ir Kamane/Vida.

ivykis 2006-12-28

Sutinku su maksimalistiniu polekiu, bet kodel taip trumpai-skalsiai aprasytas parodu objektas?

Rašyti savo komentarą
*
*