Rašyti savo komentarą


dragolish 2010-12-11

Skulpturos stilistika gera, visiems suprantama, maziau nesusipratimu bus. Vieta siai skulpturai dar geresne, ramybes, susikaupimo, pabuvimo su savimi vieta. Sakraliskoj vietoj tegu ir buna sventa skulptura. Manau, nereikia tos baltos sienos, nes susvetimeja aplinka, medziu fonas padeda pabegti nuo miesto nelaimiu ir padeda susikaupti ir susimastyti apie dvasines tvirtybes. Stadiona is vis is ten reiktu pasalinti, jis ten netinka, arba bent jau stumt tolyn nuo to kalnelio. Zmones ateina pailset, o mato kaip mokiniai sportuoja... Bronza puiku, nes tai yra sventas zmogus, jis kaip auksas turi zibeti, bronzos spalva turbut butu artimiausia tam siltam zibejimui. Pjedestalo nereik, Popiezius buvo paprastas zmogus, kaip ir mes visi kiti. Geliu zydejimas prie jo koju ji pakankamai aukstintu. Apsvietimas, manau butu geresnis is virsaus. Jo pasukimas i vakarus, manau yra ne siaip sau. I baznycia per pagrindini iejima zmones visada ieina is vakaru puse, ir priesais save, rytuose, mato altoriu ir kuniga, cia taip pat. Nereik skubeti pastatyti skulptura iki geguzes menesio, Hanza dienos tai viduramziu svente, ji nieko bendro neturi su Popiezium. P.S. neduokit tiek daug pageidavimu, nusiskundimu skulptoriui, jis juk menininkas, jis juk kuria ir daro skulptura, o ne jus jo rankomis blunk

aciu 2010-12-03

gerai, kad galima apie tais paskaityti, kad tai publikuoja bent kamane.lt

tadui 2010-11-17

Va monsinjorui Vasiliauskui rieduli pastate,kaip grazu,kuklu...

Tadas 2010-11-16

na, kaip ir visada su paminklais beda. balvonu prisitato. beprociai. o komisijoje lanauskas? tai, zinoma, kad jam nepatiks, va kad butu riedulys pastatymas - iskart pasirasytu. nieko asmenisko.

:) 2010-11-15

Ar ja baigesi revoliucijai benzinas?

zuzana 2010-11-13

Tikrai puiki mintis pastatyti sia skulptura seminarijos kiemelyje. Ir aplinka grazi, ir vieta tinkama. Dienos metu ta vieta galetu buti atvira ieskantiems susikaupimo, ir siaip zmonems norintiems pagerbti sia asmenybe, o vakare pakankamai saugi. Tada ir skulptura tiktu, ir miestui butu pigiau, o svarbiausia Santakos parkas galetu tiketis rimtesniu architekturines minties studiju. Ir stotu taika ant musu miestuko.

lapelis 2010-11-13

Uosialapiu klevu paunksmeje ir popieziaus kalnelio kaimynysteje didziausia ten vertybe -- negyvenamas milijonieriu kvartalas "Santaka" -- dar vienas Kauno politikos verslo palaimintas nuopelnas ne tik popieziui, bet ir viso Kauno beistatyminiam gyvenimui iamzinti. Apie ka mes kalbam, ponai? Ar tam pasipriesino Kurija? Tarp kitko, labai palaikyciau siulyma lenku skulptoriaus pasiulyta paminkla statyti graziame, erdviame Kunigu seminarijos- kurijos parke. Cia kalbu be jokios ironijos. Ir paminklo masteliai, i rjo stilius ir ypac -- saugotina medziaga butu tikrai savo vietoje.

keisti 2010-11-13

pamastymai.............uosialapiai klevai fone ne tokia jau didele vertybe.............bet,tikimybe, kad ne kokios vertybes kaupsis ir uz fonines sieneles............nereikia taip bijoti aplinkiniu erdviu , popiezius juk nesislapste...........

demagogija 2010-11-13

Didiziausia pagarba Popieziui butu dabar esancio kalnelio, kuris man ir yra labai subtilus paminklas Sv,Tevui, iskuopimas nuo siuksliu, tusciu butelių. Nerupi davatkiskajai visuomenes daliai tas Popiezius. Sis paminklas yra baznytinio ir politinio verslo irankis. O tam tinka visos demagogijos. istatymu nepaisymas -- taip pat.

to Paulina 2010-11-12

audra vyksta ne del ivykio iamzinimo, niekam nekyla minciu pries Paulio II asmenybes atminima, esme kokiais metodais tai daroma ir kodel paminklas turi iskilti taip skubotai , kada, pasak Arch. Tomkeviciaus, dar tik bus prasoma parapijieciu aukoti paminklui, ir ar ponia pati sedes ir saugos si paminkla nuo nesusipratusiu metalo rinkeju? Isniekintas paminklas tikrai neparodys pagarbos siai asmenybei, o ir pries turistus ne kaip pasirodysim, todel ir kyla diskusijos ar TOKS paminklas tinkas SIAI vietai/

Paulina 2010-11-12

Kiek lietuvių skulptorių yra krikščionys, išmanantys Bažnyčios istoriją, teologiją ir - beje - esantys praktikuojantys katalikai? Kiek lietuvių menininkų yra pastatę paminklų šventiesiems ar popiežiams? Tai kodėl tuomet, kai pasirinktas menininkas, jau darbais įrodęs galintis profesionaliai įgyvendinti sumanymą šiuo metu, keliama "audrą stiklinėj"?

Paulina 2010-11-12

Tie, kurie dalyvavo susitikime su šv.Tėvu tą puikų rugsėjo rytą Santakoj, tikrai pritars, kad vieta šiam istoriniam įvykiui įamžinti yra labai tinkama: būtent čia atėjus tikrai atgyja Jono Pauliaus II vizito prisiminimai. Paminklas šioj vietoj tuos reikšmingus prisiminimus ir užanstpauduotų, ir įamžintų ateičiai.

na 2010-11-12

su proporcijom, kaip visada, problemos

vardas 2010-11-12

Aha, bet regis, kad daugumai architektų ši skulptūra "patiko". Architektai, pripažinkim, šiame projekte kreipė dalykus į visai kitus aspektus - architektūrinius santykius su paminklu, o ne jo pačio meninę vertę ir kokybę. Tai kaip dailės kritikų tikrai trūko, pritariu pirmam komentarui.

to truksta zodziu 2010-11-12

Architektai gali įvertinti kūrinio meninę vertę,nes turi tam reikalingą išsilavinimą ( Jei trūksta žodžių-žiūrėkite aukštojo mokslo studijų klasifikatorių).

keista 2010-11-12

Mane sudomino dar kitas dalykas: koks nuolankus sitam projektui buvo A.Karalius ekspertu posedyje ir koks arsus po to, kai rase straipsni Pilotui.

nubudes 2010-11-12

Na nors tiek gerai, kad didesne dalis ekspertu tarybos nariu nepritare siam sumanymui. Bet panasu, kad architektu grupe , jau gavusi uzsakyma, ir toliau tobulins savo siulymus...cha, cha, cha..

Truksta zodziu 2010-11-12

Kodel sitoje ekspertu taryboje nedalyvavo ne vienas menotyrininkas - skulpturos srities zinovas? Arcitektai ir urbanistikos specialistai gali apspresti skulpturos santyki su aplinka, bet jie negali ivertinti paties meno kurinio vertes. O gal statant paminkla Popieziui Jonui Pauliui jokie meno kriterijai neturi buti taikomi? Negi cia vadovaujamasi laudisku posakiu, kad "dovanotam arkliui i dantis neziurima"? Svieto pabaiga.

Rašyti savo komentarą
*
*