Rašyti savo komentarą


nuomone kvailiems komentatoriams 2010-12-20

Liuks knyga tereikia tik atidziai skaityti o ne piktai bambeti.

realybė 2010-11-07

Skaičiau šią knygą 2009 metais vienoje iš bibliotekų. Labai įdomi fantastiška knyga. Įdomi savo turiniu. Galiu pasakyti kad tai yra nauja moderni fantastika. Ir tai jau realūs lapeliai, jei ne daugiau lietuviškoje fantastikos literatūroje. Gal atsiras ir daugiau autorių norinčių išmėginti savo jėgas šiame žanre. Manau, kad Petrui tai pavyko. Norėčiau, kad jo knygą išleistų kokia nors leidykla, keletą tikrai nupirkčiau sau atminčiai ir kitiems dovanų. Ko purkštauja kai kurie neaiškūs komentatoriai aš negaliu pasakyti, gal jie mato negatyvius herojų atvaizdus į kuriuos jie patys yra panašūs Petro knygoje? Negaliu atsakyti, nes nežinau tiesos. O kritikės straipsnis silpnas. Tai mėgėjos darbas. Nemanau kad galima nurodinėti autoriams kaip lipdyti jiems savo kūrinius! Tai neleistini dalykai!

studentija 2010-10-29

Labai gera fantastinė knyga. Skaito ją maži ir dideli. Lengva ir įdomu ją skaityti. Norisi objektyvesnės kritikos, todėl manome, kad Lietuvoje dar nemirė tikri, profesionalūs fantastikos kritikai!

Šančiams ir patarinėtojams (arba: ir šiaip čia faina, o aš - tik dar vieno pikto komentaro aut 2010-10-19

"terlioja, kas tik klaviatura turi.", sakot? Ir dėl to reikėtų palikti lietuvišką fantastiką neliečiamą, nekritikuojamą? O galbūt dėl to ir terlioja, kad dar neliesta, neišpeikta, neaptarta, nepagirta? Sako, dėl skonio nesiginčijama, tačiau atrodo, gerbiamieji, kad susirinkom į vaikų darželį, kur skonio sąvoka dar visai neegzistuoja, o viskas ragaujama su vienodu užsidegimu, net jei tai - tik "pilstomos srutos" vietoj įsivaizduojamo medaus. Gerbiu kamanę kaip internetinę erdvę, atvirą šiek tiek griežtesniems pasisakymams (kritiškai žvelgti neįžeidinėjant, kaip tai daroma kamane.lt, irgi yra menas, sakau visiems, kurie mano, kad tokiems straipsniams čia ne vieta). Problemos kyla tik tada, kai tame vaikų darželyje vieni mažiukai staiga ima ožiuotis (patys dar nesupratę, kur, atsiprašant, įsibrido), kai juos sukritikuoja tik gero norintys ir bando nurodyti žvilgsnio (medaus link) kryptį. Gerbiamas autoriau, atmerkit užverktas akis, nes recenzijos autorė neįžeidinėja Jūsų asmeniškai (taip taip, Jūsų niekas neskriaudžia, nereikia skųstis mamos kompleksą turinčioms davatkiškoms gerbėjoms), ji, kaip KOKYBIŠKOS fantastikos mėgėja, tenori "išjudinti" užsistovėjusį vandenį ir galbūt paskatinti Jus antrąją knygą parašyti įdomią (nes sakote turįs potencialą, o mes tikrai tikime!). Asmeniškai nuo savęs pasiūlysiu paskaitinėti fantastinį tekstelį "Gėlės Eldžernonui" (publikuojamas internete, nesunkiai rasite google.com paieškos sistemoje, o ir skaitymas ilgai netruks) kaip geros fantastikos pavyzdį. Arba dar kokią nors SF knygą iš aukso fondo (leidžia Eridanas, plonais spalvotais viršeliais, tiražai irgi maži, bet bibliotekose vienos paklausiausių knygų, bibliotekininkės tikrai žinos, ką patarti). Pamirškit recenzentę, ji juk Jums ne autoritetas, užtat geriau susikoncentruokit į augimą, kad kada nors pabaigtumėt varlynėlį, tfu, parodytumėt recenzentei, KAIP sugebat rašyti. Iš Jūsų komentarų supratau, kad bandėte įvesti perversmą fantastinėje lietuvių literatūroje, bene buvote SF postmodernistas... labai gražūs siekiai, tik sako, kad tas, kuris neišmano taisyklių, nesugeba ir jų laužyti. Manau, kad tai norėjo pasakyti ir recenzentė (o ir aš būtent dėl to siūlau pasiskaityti aukso fondus, kur visos taisyklės ir surašytos, tik paieškokit tarp eilučių, gerbiamasis). Labai džiugu, kad tiek patyrėte ir likote gyvas (cituoju komentarą: "O kiekvieno mūsų gyvenime būna tokių situacijų, po kurių sakome, kad mes gimę po laiminga žvaigžde, stebuklingu būdu likome gyvi, sveiki ir t.t."blunk, o SF Jums yra tarsi mylima neliečiama dievybė (vėl cituoju: "Kad tik kritikuoti, kažką sudirbti? Bet ar galima kritikuoti fantastinę literatūrą? Hmmm....net nežinau.......... bet čia juk fantastika!!!"blunk, tačiau skirtumas labai paprastas: naivias fantazijas, Jums leidus, kritikuoti galima, o va iki fantastikos dar reikia priaugti. Tada jau bus galima kalbėti apie beprasmę kritiką. Ačiū. Pagarbiai Jūsų, šiaip faino komentaro autorius

Dar ir dar 2010-10-17

"Spjaudosi liepsnomis", "plaukioti srutose" -- visiskas susirgimas. Atsibuskit, zmones, paziurekit vieni kitiems i akis, Paskambinkit, isgerkit ksrtu arbatos, gal liga susilpnes.

sanciai 2010-10-17

1000 proc. pritariu "Patarimui kamanei": Gal tai zenklas, kad reikia tiesiog spjaut i tokia "literatura" kaip fantastika, kuria terlioja, kas tik klaviatura turi." Viska cia paskaicius, o ypac siandien autoriaus atsiliepima, aisku, kad perdaug demesio skirta tam, kam to reiksti net nereiketu. Nereiketu tuo uzsiimti meno ziniu portalui, nors suprantamas jusu noras paremti. tegu tuo uzsiima psichiatrai,dievazi, net namelaonu skaityti

petras mureika: 2010-10-17

Sveiki. Pagaliau šiandien man išeiginė. Aš vėl galiu ramiai panirti tinklapyje www.kamane.lt ir pasižiūrėti ką joje (2010-10-15 16:35) Petras, t.y. aš - prisidirbau. Užkibau ant kabliuko vienos mano knygos skaitytojos, atsiuntusios man savo mintis (komentarą, kurį prašė įdėti jei sutinku su jos išsakytomis mintimis) apie mano knygos kritiką. Papildęs jos komentare keletą savo minčių, patalpinau komentarą. Ir ką aš matau šiandien? Keletą komentarų, iš kurių J.E. Kunigaikštis – spjaudosi liepsnomis!.....Už jos(mano skaitytojos) tam tikras neetiškas mintis kritikės viešai – ATSIPRAŠAU. Taip aš tikrai nerašyčiau.......sudomino pati intriga.....joje aš trumpai ir paskendau........svarbu laiku išsikapanoti, nes plaukioti srutose – ne mano charakteriui.......... Mielieji, niekas, nei aš, nei kas nors kitas negali drausti bet kam kritikuoti Petro ir kitų autorių darbus ! Nebūtina man rašyti ir prašyti, ar tokią jo asmeninę nuomonę vienu ar kitu klausimu aš sutinku matyti viešoje erdvėje ar ne! Ką norite tą ir rašykite ! Tai Jūsų sąžinės reikalas. Norite pilti ant manęs mėšlą – prašau, jei nuo to Jums bus lengviau ! Bet tik – pagrįstais teiginiais ! Nemėgstu rašyti komentarų kai jie liečia mano viešus darbus, tai kitų žmonių asmeninis reikalas. Bet mielai atsakysiu į visus jūsų užduotus man klausimus kurie liečia mano knygą, todėl nurodau Jums savo el. pašto adresą. Jei rašau komentarus internete, tai pagrinde portale Delfi ir tik tuos pasisakymus, kurie siejasi su mūsų visų gyvenimo kokybe. Negaliu pakęsti, kai politikai neraudonuodami ir nedraugaudami su savo sąžine apiplėšinėja Lietuvą!............... Ir dar,noriu pasakyti tai kas liečia viešą kritiką mano knygos atžvilgiu. Mano knyga nėra: biografinė, dokumentinė, memuarinė ar dar kaip nors kitokia, nes rašant šias knygas reikia griežtai laikytis tikslios, realios chronologinės tiesos (to tikrai nėra šioje knygoje). Ir man nesvarbu kaip bus vadinama mano knyga: fantastinis romanas, mokslinė fantastika, ar kitaip. Tai, tiesiog – FANTASTIKA. Nulipdžiau savo knygą iš vidaus ir išorės taip, kaip norėjau ir man tai pasisekė. Kritikuota tik pirmoji mano knygos dalis, o antroji knygos dalis, kurioje rašoma apie aviaciją – nė žodžio. Ar demokratiška kai kritikoje duodama suprasti kaip autorius turi rašyti savo knygą, kas yra leistina, o kas ne, kokiu stiliumi turiu rašyti ir t.t. ir pan. O mano pasirinkimas, mano kūrybos laisvė? Tai jau panašu į politinį-literatūrinį diktatą! Daryk tik – TAIP! Taip, kaip to kažkas nori, nes taip – priimta literatūroje, nes tokia dabar pas mus politinė-ideologinė situacija ir t.t. ir pan.! Pasakysiu Jums atvirai, kad Petras nenori TAIP daryti! Kursiu (jei dar lemta) ir darysiu tik taip, kaip liepia mano širdis. O dabar dar kartą: ATSIPRAŠAU VISŲ ir ................. iki malonaus! Su pagarba Petras Mureika

Vaidas 2010-10-15

Nusiraminkite, normali knyga, šiuolaikiška. Kiek žmonių ją skaitys, tiek bus nuomonių ir visos jos bus skirtingos. O knygų per metus išleidžiama įvairių. Beje, tiems kas ieško šios knygos, skaičiau ją Vilniaus Mažvydo bibliotekoje. Kur dar galima jos gauti nežinau. Skaitykite ir rašinėkitės savo nuomones. Sakoma, kad geriausias kritikas tai pats skaitytojas. Nuleiskite garą!

patarimas kamanei ir jos autoriams 2010-10-15

Gal tai zenklas, kad reikia tiesiog spjaut i tokia "literatura" kaip fantastika, kuria terlioja, kas tik klaviatura turi.

"skaitytojai"kunigaikstis 2010-10-15

Vai,vai,vai, kaip Jus gerb autoriau grubiai uzvaziavote ant jaunos autores. Turiu jums pasakyti, kad pazistu sia jauna literaturologe. Ji nuosirdziai domisi fantastikos literatura. Patikekt, kad ji si teksta rase visai nezinodama net, ar priims publikuoti portalas kamane.lt. Publikavo, tai ir puiku. Nemomokama reklama sio vos gyvo zanro literaturai. Dziaugtis reiketu, bet ne zalciais spjaudytis. Todel Jus visai neteisus, kad cia yra specialus noras ka nors "suvazineti" , jau kas dar baisiau -- vai,vai -- uzsakomasis tekstas. Atsibuskit is savo reiksmingumo: kam sautu i galva specialiai sudirbineti fant lit, kai jos Lietuvoje dar kaip ir nera. Visai ne i tuos vartus nuvaziavote, gerbiamasai visais Jusu pretenziju poziuriais. Linkiu kuio geriausios sekmes rasant nauja knyga.

skaitytoja 2010-10-15

Debiliškas atsiliepimas. Jaučiasi pavydi ir neobjektyvi kritika šios knygos atžvilgiu.....nuvinguriavo kritikė tiesiog į lankas! Matosi, kad žmogus-kritikė neįsigilino į knygos turinį. Pati skaičiau ir kalbėjausi su tais kurie skaitė šią knygą. Įdomi knyga. Patiko ne tik man bet ir kitiems skaitytojams. Paimkite oficialius duomenis iš bibliotekų kiek realiai buvo šios knygos skaitytojų visoje Lietuvoje (nors šios knygos tiražas – tik 200vnt), o kiek neoficialiai ją perskaitė, vien tik aš buvau davusi paskaityti dviem draugėm, o juk neįdomios knygos mažiau skaitomos. Matosi, kad knygos kritikė - politizuota, ji nesugeba matyti giliau, laisviau ir plačiau! Na, aš pati supratau, kad šios knygos autoriaus gyvenime buvo nemažai įvykių, sakyčiau pavojingų, įdomių įvykių. O kiekvieno mūsų gyvenime būna tokių situacijų, po kurių sakome, kad mes gimę po laiminga žvaigžde, stebuklingu būdu likome gyvi, sveiki ir t.t. Aš manau, kad autorius paprasčiausiai parodė šioje knygoje kaip angelas sargas saugo savo globotinį žemėje. Norėta tai pavaizduoti fantastine kalba, o kadangi ( kaip aš pati supratau) jo gyvenime buvo įdomių įvykių, tai jis ir panaudojo tai savo knygoje, aišku kai kurios scenos išgalvotos, bet juk tai - fantastika, tiesiog įdomi ir puiki fantastika. Na o kodėl jis panaudojo daugiausia faktų, scenų iš savo gyvenimo? Matyt, ko gero norėdamas įamžinti savo gyvenimo kelio parametrus. Pagalvokime, kaip rašomos knygos. Daugelį tikrų faktų rašytojai paima iš kitų žmonių gyvenimo, iš paprasčiausios istorijos, savo gyvenimo faktus, žinomus įvykius ir juos perdaro taip kaip reikia jo knygai. Klausimas: - kam reikalinga kritika? Kad tik kritikuoti, kažką sudirbti? Bet ar galima kritikuoti fantastinę literatūrą? Hmmm....net nežinau.......... bet čia juk fantastika!!! Senovėje daugelis kritikavo tokius žmones kaip Ciolkovskis(mokslininkas), kuris pvz.: piešė įvairias raketas, kurios ateityje skraidys į kosmosą ir t.t. ir pan. ....bet mūsų eroje tai tapo tikrove !!! Na- prasta šios knygos kritika, labai prasta........jaučiasi, kad tai užsakomoji kritika. Aš pasakyčiau patiems kritikams: - jūs patys imkite ir: parašykite kokią nors knygą, nutapykite paveikslą, nulipdykite skulptūrą ir pan. Tada mes pažiūrėsime kas iš to išeis. Bet liaudyje sakoma, kad tas kuris kritikuoja dažniausiai nieko - NESUGEBA IR NEMOKA!!!!!!

fan 2010-10-12

Lietuvoje si literatura bemaz nenagrineta, todel buvo labai idomu paskaityti. Net susidomejau originalais.

Rašyti savo komentarą
*
*