Rašyti savo komentarą


Franzas 2008-11-07

Nieko naujo, ir Pazaislio festivalio programos nuolat klaidino. Rase viena, o grojo kita. nesolidu -- aisku.

cinikija 2008-11-06

Nepasimesk mergaite, Vaiva, gyvenime dar ne karta teks traukti sekminga korta is sh...o malkos... happy

Povilas 2008-11-05

Vat tiek to ir profesionalumo Kauno filharmonijoj. Juco pasukti milijonai atgule, o muzikos poziuriu kaip buvo kaimas taip ir liko.

nieko sau! 2008-11-05

Manau, kad tai didele geda Kauno filharmonijai, kuri nezino, kas atliekama jos koncertuose. Akivaizdu, kad visi buvo suklaidinti vieno ir to paties saltinio -- programeles ir pranesejos. Profesionalams lieka netiketi KVF informacija ir patiems iki smulkmenu nustatineti atliekamus kurinius.

Vaiva Mažulytė 2008-11-04

Dėkoju visiems komentatoriams - mano asmeninio gyvenimo žinovams - už palaikymą. Smagu, kad skaitot "Kamanę" ir neliekat abejingi kultūriniam gyvenimui. Dar didesnis ačiū žmogui, kuris pastebėjo klaidą. Net ir mano nuostabai paaiškėjo, kad spalio 5d. buvo atliktas ne antrasis, o trečiasis S. Prokojevo fortepijoninis koncertas C-dur op.26. Kaltų ieškoti turbūt jau vėlu. Koncerto programėlės, kitos informacinės sklaidos priemonės ir net pati pranešėja teigė kitaip. O kad buvau suklaidinta - kalta prisipažįsti ir visų labai atsiprašau! Abu šie S. Prokofjevo koncertai man puikiai žinomi, tačiau neišgirdusi savo mėgstamos temos, kaltę suverčiau savo atminties spragoms. O gaila... PS. Klaidą bandysiu taisyti.

aritmetika 2008-11-04

Aha, pasuoju, man su arimais niekada nebuvo lengva. Bet svarbiausia, kad nebutu karo ir kad galetume klausytis 2,3 bei kitu Prokofjevo koncertuhappyhappyhappyhappyhappy

Petras 2008-11-04

"Tačiau grįžkime į pirmąją koncerto dalį. Skambėjęs S.Prokofjevo koncertas fortepijonui ir orkestrui Nr.2 g-moll op.16 vadinamas vienu sudėtingiausių šio žanro kūrinių. Gal todėl jo atlikimas nėra dažnas reiškinys muzikos scenoje, o ypač -- Lietuvoje." - citata is sraipsnio. nebus duonos is Jusu arimo happy negiliai arete happy. Isties, net ir mane suintrigavo, kaip ten buvo is tiesu?

aritmetika 2008-11-03

Ziauriai megstu skaicius ir ju logika. Koncerte buvau, bet man nekilo klausimas skaiciais is matuoti jo vertes. Dabar demesys uzkliuvo uz "pastebejimo", kuri, matosi rase muzikos profesionalas....... Sudomino. Tai koks ten Prokofjevo koncerto skaicius? 2 ar 3? Sita, V.Mazutytes teksta perariau ar ne du kartus, bet niekaip neradau, kad recenzente ivardintu koncerto numeri. Ar pasirodymas II filharmonijos koncerto dalyje reiskia, kad Jatkauskaite butinai turejo groti II Prokofjevo koncerta? Na, kazkas cia apsiskaiciavo, kazka su kazkuo supainiojo. matyt suplake su kitu leidiniu klaidomis. Bent jau sitame tekste neradau tos klaidos.

pastebejimas 2008-11-03

Saunuole Vaiva - raso neblogus, patrauklius straipsnius, atskleidziancius gana profesionalu muzikes zvilgsni. Tik yra sioks toks pastebejimas... Pati koncerte nebuvau, bet visi sio koncerto recenzentai (Mazulyte, Zakiene...) ir profesionalus muzikai, ta vakara buve filharmonijoje, skelbia, kad Jatkauskaite atliko Antraji Prokofjevo Koncerta. Ka tik mane patikino - buvo atliktas Treciasis... Ir Jurates Martinaitytes straipsnyje taip rasoma. Taigi, gerbiamieji profesionalai... Kaip cia taip yra, kad jus taip lengva "apmauti"??? Koks skirtumas - antrasis, treciasis, PENKIOLIKTASIS Prokofjevo koncertas...happy

Vaide 2008-10-20

Man, beje, tos shalutines diskusijos visai neaktualios. Perskaiciau Vaivos Mazulytes teksta ir man svarbiausia buvo pastebejimas, kad viename koncerte Prokofjevo fortepijonis koncertas ir Raudonikio Svelnumas yra absoliutus absurdas. Su tuo visishkai sutinku. Ir tam visishkai nereikia buti koncerte. Profesiniu poziuriu tai yra akivaizdus nonsensas. Tai yra is esmes svarbus shio teksto autores pastebejimas. Del tokiu pastebejimu ir skaitau Jusu portala. Kamane, turejau galvoje, nes chia Jus pastebit daznai panashiu svarbiu dalyku, kuriu kitur nerasi.

kamane 2008-10-20

Diskusija idomi, aktuali, bet ne visai teisinga paminetu personaliju atzvilgiu. Na, dirba "tos mergaites" Kamaneje kiek gali. Ir recenzuoja, ir kitus svarbius, gal tik maziau matomus darbus atlieka. Dirba jos puikiai, kvalifikuotai ir yra labai vertinamos.

is kito sono 2008-10-20

Idomu, ant kokio debeselio sedi sonas. Gal jis nezino, kad kurybines sutartys Dievo ausu nepasiekia. Proza ta, kad kurybinis darbuotojas, jei jis nori uzsidirbti vargana senatves pensija ir tureti socialines garantijas privalo kur nors dirbti. Gal tik vienas kitas menininkas isgyvena is kurybinio darbo Kaune. O del pozicijos, tai nelabai supratau, ka cia sonas pasake.. gal jis turejo omeny sazine? Tada nemanau, kad tos mergaites, kurios nebedirba kamanej (gaila, aisku), eme staiga ir atsisake savo principu.

is sono 2008-10-17

As supratau, kad cia kalbos esme buvo ne pinigai, o pozicija. Zmogaus-asmenybes pozicija. Nes pinigu, kaip suprantu panasiai ir kamane moka ir etatiniai darbdaviai. Pasirinkimas visai kitur.

judienei 2008-10-16

O kas dirba be atlyginimo? Judas irgi gviesesi pinigo, ne ko nors kito. Ir is kur tas amzinas isivaizdavimas, kad menotyrininko darbas - tai vienas dziaugsmas, ir jo apskritai nereikia apmoketi? Kokia cia Judienes marazmai? Be to, is vieno kito strapisnelio, nors ir gaudamas vadinamaji honorara, joks zmogus negali pragyventi. Tai gerai, kad atsiranda siokiu tokiu darbo vietu labiausiai pasireiskusiems jauniems zmonems.

to judienei 2008-10-16

Ale prajuokinot, sakot tarnauja tos mergaites uz atlyginima? O koks tas atlyginimas gali buti biudzetinese istaigose.. Keliais litais didesnis uz minimalu? Reiktu dar dziaugtis, kad jos Kaune, o tai neapsikente nuo tokio "pinigingo" gyvenimo isleks i uzsienius gyventi, tada ir bus "blia blia". O del jaunatvisko maksimalizmo, tai jis savaime isblesta metams begant. Kas cia blogo, kai ji pakeicia brandesnis poziuris i gyvenima?

aha 2008-10-15

ale gi velniskai taiklus pastebejimas, spyga taukuota... Vaiva, laikykis.

judiene 2008-10-15

Ar Vaiva M tikrai stiprus zmogus paaiskes po keleto menesiu, pusmecio ar po metu, t.y. tada, kai ji atlaikys subtiliai ziauru tiesiogini spaudima , arba gaus pelninga pasiulyma pvz dirbti Kauno filharmonijoje. Ziurekit, taip kamane.lt suzydejusias jaunutes kritikes jau neutralizavo kauno dramos teatras (.M.Pilkaite) ir dailininku sajunga (K.Dzilavjanaite). Blia,blia, blia ir nebera maksimalisciu. Tarnauja mergaites uz atlyginima -net grazu.

palaikau taip pat 2008-10-13

As irgi pritarciau, kad Vaiva – sviezias kraujas musu kritiku gildijoje. Pagirciau R.Preiksaite, kuri turi ne tik grazu balsa, bet ir yra reikli sau. Dikcija visur galetu būti aiskesne, bet dainininke puiki. Kauno kvartetas tiek isauges, kad malonu kartu su ju atliekamais kuriniais pasinerti i muzikos gelmes. Auksto lygio kolektyvas.

palaikau 2008-10-13

Vaiva - saunuole. daugiau tokiu autoriu ir galima butu postringauti apie is pelenu beprisikeliancia muzikos kritika. Vis delto, pastraipoje apie Kauno styginiu kvarteto ir R.Preiksaites koncerta drisciau polemizuoti su autore. Man "Il tramonto" nepasirode esas koncerto kulminacija. Si titula greiciau atiduociau V.Bartulio kvartetui arba paskutiniam koncerto numeriui (neskaitant paskutiniu jo akordu). "Saulelydyje" pritruko minties aiskumo, teksto raiskos, tiesioginio to paties teksto perteikimo muzikinemis priemonemis. Kitaip tariant - kurinys atrode kiek zalokas, ne visiskai isisavintas. Nuomoneje apie paskutini koncerta - visiskai pritariu autorei. Kam daryti, liaudiskai tariant, "kopustiene", jei galima butu pateikti du visiskai skirtingu porusiu gurmanu gomurius tenkinancius patiekalus? Dar karta respect Vaivai.

muzika 2008-10-11

Sugebejimas kritiskai kalbeti apie savo aplinka, nuo kurios tiesiogiai priklausai, yra auksciausias asmenybes brandos pozymis. Vien del to si autore yra verta pagarbos.

durnius 2008-10-10

Seniai norejau pasakyti, kad Vaiva M., turinti pakankamai administraciniu profesijos virviu po kaklu -- asmeniskai ir nuo tevo -- elgiasi be galo inteligentiskai ir drasiai. Tai. kad mergina kalba taip, kaip supranta ir jaucia konjukturiskai sugyvulejusioje Lietuvoje yra ne tik nauja, bet ir didvyriska. Smagu ir vertinga. O gal ji sveria 3 tonas?

Rašyti savo komentarą
*
*