Rašyti savo komentarą


to ep 2008-11-07

Ne visuotines ekonomikos krizes metu menais uzsiiimti kad ir koks butu zhiaurus pasakymas. Bet kokio velnio man menas jei ash neturiu ka valgyti ar kuo apsirenkti... O jei kalba eina apie J.Meka tai chia ash turiu savo nuomone tiesiog pensininkas sugalvojo dar ir ish savo tevynes piniga nugreshti nors visa gyvenyma gyveno uzsieni ir nei lito neprisidejo prie savo tevynes ishlaikymo.

to Juokinga 2008-11-06

Nereikia demonstruoti savo kultūrinio neraštingumo.Joną Meką Lietuvoje daug kas laiko nemokančiu filmuoti,bet pasaulyje jis-kultūros ir meno avangardo superžvaigždė.Šitas pastatas atspindi tam tikrą Lietuvos kultūros etapą ir jau vien tuo vertingas. O gabus verslininkas iš tokių dalykų sugeba pasidaryti pelno ar reklamos.

Juokinga 2008-11-06

Labai atsiprashau uz sunkia lietuviu kalbos naudojima ash esu ne lietuvis bet manau sparciai mokausi jusu sudetingos kalbos. Taip as esu verslininkas ir mane domina ne tik sentimentai o ir praktinis panaudojimas taigi kad ir kokie butu brangus batai su kuriais ejote i pirma pasimatyma su savo isrinktaja ar isrinktuoju jus ju nelaikote spintoje ir nesaugote kaip relikta...

Leonidas 2008-11-05

Viska perskaiciau, bet vistiek neradau verdikto -- ka daryti su sovietmeciu gimisiais, dirbusiais, kurusiais ir net siu dienu genijus sovietmecio lovose padariusiais zmonemis? Saudyti juos ar palikti kaip nesusaudytuju pavelda?

nejuokinga 2008-11-05

Nejuokinga, kai zmogus taip neismokes gimtosios kalbos. paimokykim - nepridegsi- o ne neprideksi; valstybei - o ne valstybiai, visuomenei - o ne visuomeniai. O siaip sio mazarascio zmogaus mintys blaivios ir teisingos. Kaip tikro lietuvio. Tikriausiai jis verslininkas - Lietuvos ateitis. Tik linkiu uzsimoketi uz intensyvius lietuviu kalbos kursus.

Juokinga 2008-11-05

Man tai juokingas "vertybiu" vertinimas jei autorius yra riteris tai jo sukurti kuriniai jau yra defakto vertybes, Tai gal jus menininkai tada susimeskite ant tu vertybiu ir ishsipirkite sau is savininku. Man egzistuoja tik savalaikis praktinis meno taikymas o meno vertybe nepagrysta jokiais ekonominiais ir socialiniais poreikiais nuostolis tik valstybiai, tiek verslininkams tiek ir visai visuomeniai. Kitaip tariant vertybe uzpakalio nepridenksi ir tai faktas zinomas ir jums menininkai. Menininkas ne profesija jei nera taikomosios to menininko produkcijos vertes. Elementarus pavyzdys: Isliaupsintas, apdovanotas ir t.t. filmas "Nereikalingi zmones" mano manymu tik dar vienas meno del meno pavyzdys. Viena moterishke puse valandos zhiuri per viena langa su ashara aki kita moterishke dar puse valandos zhiuri per kita langa su kvaila shypsena VO CIA TAI MENAS happy

kraupiai ideologijai 2008-11-04

Kraupiai ideologijai butent ir reikia daryti gala. kaip pat/pati rasai, tai ir matosi, kad ilgiesi sovieto ir apskritai mastai dar tik apie sovietus. Nieko nematei ir negirdejai daugiau, arba nieko nesupratai, nors ir buvai nuvaziaves/usi.

kraupi ideologija 2008-11-04

Laikantis visko, kas sukurta sovietmeciu, griovimo apologetu logikos, reiketu sunaikinti istisus Lietuvos miestus, miestelius ir kaimus, nes juose vyrauja sovietine statyba; sudeginti visas sovietmeciu parasytas knygas, dailininku sukurtus paveikslus ir skulpturas, istrinti visus tuomet sukurtus muzikos kuriniu irasus, sudeginti natas, partituras, o visus zmones, kurie gime ar gyveno sovietmeciu, o dar neduokdie, ka nors ir kure -- isgarinti per konclagerio kamina? ir tada jau liktu tik absiuliucios vertybes.... Absurdas? Beprotybe? Zinoma, kad taip, bet,deja, vis dar gyvas noras realizuoti sita beprotybe. Net sovietai negriove tarpukario Lietuvos laikais statytu pastatu, vien todel, kad jie buvo nesovietiniai. Kokia sizofreniska, siaurakaktiska ideologija valdo zmoniu smegenis!

dziugas 2008-11-04

Ar tie visi iskilus vardai (riteriai, kolonu ir auksiniu kryziu nominatai) - ne menininku tustybes israiska? Patys susigalvoja, patys pasigarbsto, o paskui kazko dar nori is visuomenes. Jei pastatas istustejo, reiskia, jis nereikalingas. Nenesa jokios naudos, netraukia nei gyvu, nei mirusiu. Reiskia, atia. O gal ten arch. riteriu muzieju reikia isteigti? Sunestu visus projektus, kiek per sovietmeti sukure, ir butu beveik Gruto parkas.

jone 2008-11-04

Ir vis delto kodel ji reiketu saugoti? Kas jame butu? kas ji islaikys? Menininkai nieko nieko negali pasiulyti. Pastatas depresinis, manieringas, kaip ir dauguma sovietimecio pastatu - slegiantys betono luitai. Tokiu Kulturos namu pilni rajonu miestai. Cia ne modernizmas, o grynas arch. manierizmas. Tai kodel ji reiktu saugoti? Lygiai taip pat Merkurijus, Kalnieciu prekybos centras ir istisi gyvenamieji kvartalai, kur zmogui dazniau bloga, negu gera.

yra 2008-11-03

Atsiprašau už grubius žodžius-koks kvailys sugalvojo griauti šį įdomų pastatą?Juk griovimo nusipelno ne vienas ką tik išdygęs dabartinis "monstras".O čia-ir menine,ir komercine (laidojimo biznis amžinas) pavykęs objektas.

klausimas 2008-11-03

Nesuprantu, kam griauti. Galima puikiai rekonstruoti ir vystyti laidojimo paslaugu versla, kuris yra perspektyviausias ir visu verslu. Giltine juk nepaiso krizes. Gal dar aktyvesne tampa... Ar naujiesiems Frank Krukams tai neaisku, ar jie nori is karto viso milijono? Man beje tas pastatas yra vienas is savotisku Kauno simboliu. Nesuprantu kam ji griauti.

Evaldas 2008-11-02

Kai Lietuvoje pinigai valdo sazine ir morale -- ar tai imanoma sustabdyti? Aciu, kad klausiat, bet atsakymo neistikiu.

Rašyti savo komentarą
*
*