Rašyti savo komentarą


nuomone 2008-10-23

gal ir nieko rasinys, taciau gal dabartiniai menininkai kazkokie kitokie, maziau idomus kaip asmenybes , supanaseje. .pavyzdziui man patiko apie kaunieti tapytoja Eidukeviciu T.Sakalausko knyga.

Peleda 2008-10-20

Tarp draudimo surengti kazkada A.Martinaicio paroda ir tarp to, kas dabar vyksta su Miskinio kolekcija,manau, visai-visai skirtingi dalykai. Bent jau as ta skirtuma pasiemusi pinigais ilgai galeciau negaudyti pelyciu ir socia gyventi happy

To Anaba 2008-10-17

Mat kaip-tada neleido surengti Martinaičio parodos Žilinsko galerijoje,dabar su Miškinio kolekcijos eksponavimu nesuprantami dalykai...Ar tai profesinės kompetencijos stoka,ar žmogaus mąstymo ribotumas?Juk tokie dalykai(jei tai-tikri faktai)-didžiulis nuostolis kultūrai.

Juozas ir CO 2008-10-15

Gerai, kad tarp niurgzliu, kurie amzinai niurgzliuoja, nes patys nieko nedaro, isiterpe Anaba ir kai ka paaiskino. Kai as perskaiciau E.Saladziaus teksta, labai silta sirdyje pasidare. Zinoma, tai ne monografija, nes, kaip supratau, Kamane to ir nesiekia. Bet irgi pagalvojau: toks gyvas zmogaus atverimas, kaip tai, beje, jau seniai daro sitoje svetaineje A.Barzdukaite apie A.Vaitkuna, yra pats brangiausias menininko zmogiskosios konkretybes atspindejimas. Gal todel taip silta skaitant. Monografijos buna daug saltesnes.

Anaba 2008-10-14

Knyga buvo bandoma isleist pries 11metu isejo tik katalogas (atseit nebuvo pinigu), buvo surengtos parodos SMC Vilniuje, Parodu rumuose Kaune (geda Daugeliui, nes neleido surengt Zilinsko galerijoje, paroda surengta apsnerkstoj tuomet salej). Dabar knyga bandoma leist per Lietuvos Aido gal.Vilnius (kitais metais A.M.jub.Metai)praejo 2 metai, ponios kalba, kad gauna pinigus is kulturos ministerijos, MPF skiria tam 15 tukst. litu. Bet deja nesugebama net nufotografuoti darbu, skaudu labai skaudu. O Edmundui aciu, puiku. Daugiau info www.mpf.lt

uta 2008-10-13

Pasakoti nuotrupas ir anekdotus nesunku. Manau, kad Martinaitis buvo kur kas gilesnis zmogus, negu cia pripasakota. Kas sugbetu atskleisti ta skausminga jo gyli? Saladzius bakstelejo i problemini klausima - kur knyga (os) apie Martinaiti? Kas turetu/galetu to imtis? Imant platesniu mastu, Lietuva yra krastas be kulturos, jei neleidzia knygu apie savo didziuosius. Atsiminimai, kaip ir sie - tai tik medziaga, o toks zanras, kaip cia Kamane daro, zinoma, mielas, nereikalaujantis is nieko daugiau pastangu, bet tai tik krastotyrine kultura. Beje, knygu, rimtu studiju verti ne tik mire. Be to, jiems patiems tai jau nieko netruksta. Bet jei ir mums nereikia, tai cia jau blogiau..

alma 2008-10-12

Labai gerai, kad prisiminet Unte Martinaiti. Puiku menininka ir neeiline asmenybe. Daugiau tokiu tekstu!

latavenai 2008-10-10

respect 2 Is, bet tas Kaunas, kaip ir Jus zinote nera toks sugriuves, kaip jo griuvesiu noretu -geistu- svajotu ti9e, kurie netarnauja mazai terotorijai .lt. Ir as Jums pritariu, kad Kauno "nusiurimas" kur kas rimtesnis savo turiniu už a... kaip jis... Jacksoną Pollocką.

 2008-10-10

Susidaro įspūdis,kad tame "nušiurusiame' Kaune vis įsižiebia talentai,nemažesni už kokį nors Jacksoną Pollocką.

laisvas menininkas 2008-10-10

Smagu skaityt, idomu. Smagiausia, kad dar tebesama rastingu ir "neprojektiniu" laisvos minties menininku. Dabar, palaipsniui viska uzvaldant "meno projektams", menas po truputi praranda idomuma, darosi nuobodziu.

justus 2008-10-10

Bet kuo maziau laiko, tuo jo daugiau atsiranda.... Rasykite, nes tokie dalykai tikrai malonus, vertingi ir ilgaamziai. ir tiems, kas aprasomuosius prisimena, ir tiems, kam visa tai -- lyg kokia legenda. Rasykite, kol yra kam parasyti ne vien apie zvonkes, mias ir kitus pigius skarmalus.

www 2008-10-10

Gera skaityti, tiesiog skatina imti ir pradeti rasyti, pasirausti atminties uzkaboriuose ir atgaivinti prisiminimus apie Kauno menininkus.. tik to laiko vis truksta..

Rašyti savo komentarą
*
*