Rašyti savo komentarą


eimis 2007-03-26

sitai kolekcijai reikia atskiru patalpu ar namo bet ne paveikslu galerijos .

Elena 2007-03-22

Klausimui. Būtų teisinga argumentuoti tokius pareiškimus apie muziejaus nekompetenciją. Ir galų gale jei ištikrųjų rūpi problema, nesislėpti po slapyvardžiu. O jei tamsta orentuojaties į Vakaro Žinias tai liūdnoka. Aš dar syki norėčiau pabrėžtį:profesoriui Miškiniui kaip asmeniui pretenzijų neturime. Miestui Yra būtina turėti funkcionuojančią paveikslų galerują,su keičiamomis parodomis ir modernizmo klasikos ekspozicija. O jūs norėtumėt,kad tapytojai tik tapytų,tapytų ir tylėtų?

klausimas 2007-03-21

Tik kazi kodel taip vieningai Kauno tapytojai stojasi piestu pries Miskini, bet tyli apie girtuoklystemis darbo vietoje garsejancios Ciurlionio muziejaus administracijos nekompetencija? Ar tikrai Miskinis kaltas, kad muziejus skendi girtoje impotencijoje?

neismanantis meno 2007-03-20

Gaila profesoriaus. Vieni senatveje verziasi i Seima, kiti nori isiamzinti kaip kolekcionieriai... Taciau ir tie, ir anie sensta. Kad ir kaip butu, dovanoti kilnu, bet daug keliavusiam profesoriui turbut zinoma, kad juridine reikalo puse taip pat svarbi. Jeigu ji nesutvarkyta, gal nevertetu tyciotis is muziejaus, kuris turi nacionalinio muziejaus statusa...

kazkas 2007-03-20

Siandien savivaldybeje vyko kazkoks jovalas del Miskinio kolekcijos tik niekas negali paaiskint, kas nutarta.

Elena 2007-03-19

Niekas nekvestionuoja Miškinio profesionalių nuopelnų . Nereikia maišyti esminių dalykų. Problema yra tame ,kad gerbiamas kolekcionierius ir miesto valdininkai peržiangia savo kompetencijos rybas. Dovanodamas dovaną miestui,jis elgiasi altruistiškai,tačiau reikalaudamas patalpų iš muziejaus jis ignoruoja visą ikišiolinę ir buvusią paveikslų galerijos veiklą ir statusą.Simai ir Jurai, šios diskusijos tikslas ne asmeninio pobūdžio santykių aiškinimasis.Miestas paversdamas pav.galeriją Miškinio kolekcijos ekspozicija, netenka gyvos meno arterijos. Kuri puikiai funkcionavo besikeičiančiomis parodomis ir XX a. modernistų ekspozicija. Netenkant viso to yra sutrikdoma gyva viso miesto kultūrinė kraujo apykaita. Situacija yra kebli ,nes iš šalies gali pasirodyti,kad kultūrininkai kovoja su kultūrininkais... Miesto spauda visai neatspindi esamos situacijos. Kiek yra žinoma dovanojamai kolekcijai buvo siūlomos kitos patalpos,tačiau gerb. profesorius nesutiko.Kodėl? Kodėl visos buvusios klasikų ekspozicijos turi dulkėti fonduose,o dabartiniai menininkai turi uodegas pabrukti? Nuopelnai ir altruizmas yra viena, o metodai savo dovanojamą kolekciją patalpinti(dėl vietos stokos) ir taip dalį savo patalpų fondais pavertusiame M.K.Č. muziejuje ,yra visai kita diskusijos dalis. Siūlyčiau surengti viešą susitikimą su Miškiniu. Turėtų dalyvauti miesto savivaldybės atstovai,menininkai, dailės instituto studentai , otaipogi muziejininkai,ministerijos atsakingi žmonės ir visi kam ši problema svarbi.

bendravarde 2007-03-19

Miesto valdžia nuėjo lengviausiu keliu - užuot skyrusi kolekcijai deramas patalpas, ji užkrovė naštą savo fondu ir taip nesutalpinančiam muziejui, ant kurio dabar pilamos visokios pamazgos. Didžiai nusipelnę žmonės kartais sau leidžia ir reikalauja itin daug. Paveisklų galerija iki šiol turėjo labai aiškią koncepciją - ji buvo skirta atspindėti reprezentaciniams XX a. Lietuvos dailės reiškiniams. A. Miškinio kolekcija šią vienovę grubiai suardė ir gana keistai atrodo šalia Fluxus kabineto ar japonų teatro. Be to, formuojant kolekcija, derejo daryti didesnę atranką. Pritariu nuomonei, jog, sprendžiant panašaus pobūdžio klauismus, reikia tartis su ekspertais. Vien valdininku ir suinteresuoto asmens kompetencijos nepakanka.

juras 2007-03-18

O sita problema turi spresti miestas. Tas zmogus nenusipelne paniekos. Tai tik mano nuomone.

simas 2007-03-18

Ziuriu i salimais stovincius du tekstus -- A.Miskinio kolekcija ir A.Rubinovo apsimelavimas ir galvoju, kad tos dvi problemos skiriasi kaip dangus ir pragaras. Nors abi gauna panasiai pylos. A.Miskinis tikrai tonevertas. Tai garbingas, daug realiu, dideliu darbu savo profesijoj nuveikes, visuotinai pripazintas zmogus. nesulyginsi jo su tuo pigiu garbetroska aktoriuksciu.

SK 2007-03-17

Pritariu straipsnyje isdestytoms mintims 100 proc. Beje, pati tinkamiausias , visais aspektais, butu Kauno miesto muziejaus erdve - siuo atveju gerbiamo (uz nuopelnus paveldosaugai ir urbanistikos istorijai) prof. ambicijos pavercia tiek ji, tiek pati dovanojimo fakta farsiska intermedija. beje, naturalu, jog kolekcionieriui jo sukauptos vertybes - tarsi ibseniskas fru Elfsted ,,kudikis", taciau net ir ne menotyrininkui aisku, jog nacionalinio muziejaus ekspozicijoj rausvo dangaus fone galvas isdidziai pakelusi naturalistine briedzio ir briedes porele, tai ne postmoderni ironija, o tiesiog gedingas ,,briedas" happy

vilija 2007-03-17

Pritarciau atskiros dovanu galerijos idejai. Ne vietoj atsirades net ir geras daiktas kvailai atrodo, o dovanotoju intencijas reikia gerbti.

jautis 2007-03-16

manau, kad rezoniska butu popierinems laikrasciu versijoms persispausdinti is kamane.lt sita teksta.

Agne 2007-03-16

Labai dziaugiuosi straipsniu ir turiu vilties, kad jis pasirodys "popierineje" versijoje. O to butinai reikia po "gerbiamo" ptofesoriaus pasitashkymo purvais "Kauno dienoje". Mat yra tokia dalis visuomenes, kuri tiki tik tuo kas laikrastyje parasyta... O tada gaunasi serija "Viena boba sake"... Net ir Miskinis savo kreipimesi parase, kad jis pats nemate, bet jam sake, kad jo dovana veze kaip malkas.. tik stacias. Cia noreciau nusijuokti. Gaila, kad jis manes nepaklause, nes gal ir as maciau kaip veze. Ir manau, bet kuris, kas yra kada nors gabenes paveikslus, sutiks, jog Miskinis turetu dziaugtis, kad jo "agurku" nepagulde. Anot Miskinio, nera ka ir kalbeti apie tiesiog nederama muziejininku elgesi su paveikslais - sitiek daug ju sulauze! Bet, pavyzdziui as, ekspozicijoj nei sugadintu, nei su sulauzytais remais nemaciau... Nors kai gerai pagalvoju apie Miskinio kreipimasi, tie muziejininkai gal tikrai kazka padare VERTINGAI kolekcijai?! Juk buvo "pradangine" daug darbu. Ar tik ne jie ir bus ta neikainuojama mecenato dovana pakeite i briedzius?! Vajee... 8)

Ri 2007-03-16

kazin ar Miskinis sutiktu eksponuoti "dovanu galerijoje"? Ypac, jei jo ego lygis jau yra pasiekes "nacionalini".

Vida 2007-03-16

Situacija su ta dovana tikrai nepavydetina. Ir Miskinio gaila, juk zmogui, visa gyvenima rinkusiam tai, kas jam grazu, brangus tas turtas. Zmogus gal nuosirdziai dovanojo savo miestui, o va, kas isejo. Na, pastaruoju metu, ypac po jo pasipiktinimo laisko, nuosirdumu siek tiek suabejojau. Profesionalaus meno galerijai tokia dovana -- kaip graziai ipakuota kupra. Tai jau akivaizdu. Kokia iseitis? Mano galva, miestui skirtas dovanas, kurios savaime yra turtas, bet daugiau -- moralinis, turetu saugoti MIESTAS, bet jau tikrai ne valstybine-nacionaline galerija. Tai nonsensas is prigimties. Nacionalines meno galerijos priederme eksponuoti ir saugoti aiksciausio MENINIo lygio raida, o ne moralines, pilietines, patriotines vertybes. Kita vertus, dovanotojus irgi reikia saugoti nuo piktu zodziu, kuriu jie sulaukia vien uz tai, kad su savo dovana atsidure ne savo vietoje. Todel siulau miesto savivaldybei surasti patalpas, kurias galima butu pritaikyti panasioms dovanoms, ir ta nauja darini pavadinti DOVANU KAUNUI GALERIJA. Stai ten butu kuo pagarbiausiai rodomos VARDINES dovanu ekspozicijos. Juk gali atsirasti zmoniu, kurie miestui nores padovanoti ne vien meno rinkinius, bet ir kitokias kolekcijas. Gal -- cukraus, gal degtuku dezuciu etikeciu, gal lygintuvu, gal senovisku knygu, gal... Maza ko. Tarkim, sugalvos Mindaugas Sventoraitis "vardan tos..." Kaunui padovanoti super vetinga savo senu motociklu kolekcija! Ir ka? Viska i Paveikslu galerija boginsim? Ar skirtingos rusies dovanas po skirtingas istaigas ismetysim? Butina miestui tureti tureti tokia pagarbia nisa, kur visos, net pacios skirtingiausios dovanos tilptu po viena iskaba ir po vienu stogu. Ko gero tokia "Dovanu Kaunui galerija" butu netgi labai lankoma. Ir ne po viena karta gyvenime. Taigi, A.Miskinio dovanota Kaunui kolekcija nera blogis. Beda ta, kad miestas nera pasiruoses ir rodos net nesiruosia atsakingai ir su derama pagarba priimti savo pilieciu geros valios gestus.

Naglis 2007-03-16

Negaliu patiketi, kad kazkas isdriso pasakyti, kad Karalius nuogas. Saunuole Ausra!

duse 2007-03-16

Šaunuolė AUŠRA. Nuoširdžiai palaikau Tavę. Noretusi daugiau menininkų nuomonių. O jei dar ir apatinę pav. gal. salę užgriozdins tai tikrai ant paveikslinės durų teks kabinti ,,zomkelį"

Rašyti savo komentarą
*
*